Met meer dochters naar hogere fokwaarden

Met meer dochters naar hogere fokwaarden

VR Vimo is al meerdere jaren populair in Nederland. Zijn eerste dochters worden naar tevredenheid gemolken. In Denemarken zijn er nu meer dan 800 in productie. Hierdoor is VR Vimo flink gestegen met zijn fokwaarden. Op bovenstaande foto staat een dochter van VR Vimo.

 
VR Vimo: aAa 543 612                                                    

VR Vimo geeft dochters die melk produceren met hoge % vet en eiwit, gezond zijn en veel levensduur hebben. De Vimo dochters zijn normaal van hoogtemaat,  mooi in balans gebouwd en hebben voldoende breedte en robuustheid. VR Vimo is een pinkenstier en een prima bevruchter.
 

VR Vimo
 Productie 115
Dochtervruchtbaarheid 110
Uiergezondheid 110
Levensduur 108
Frame 117
Benen en klauwen 107
Uier 122


De moeder van VR Vimo produceerde in haar beste lactatie in 305 dagen:

Kg melk 14.562
% vet 5,09
% eiwit 4,07
AV 89


VikingRED: basisras in ProCROSS
Dochters van VikingRED stieren domineren in Nederland de levensduurlijsten op basis van werkelijke levensproductie bij afvoer. Kenmerken zoals uiergezondheid, vruchtbaarheid, afkalfgemak, weerstand en klauwen hebben allemaal een positief effect op levensduur. Gezonde koeien leven langer, zo simpel is het. 

De VikingREDs zijn gezond, kennen weinig problemen rondom afkalven en zijn bestand tegen de stress van een hoge productie. De koeien hebben zwarte klauwen en een uitstekende klauwgezondheid.

ProCROSS
ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen VikingRED, Viking Holstein en Montbéliarde. Deze 3 rassen compenseren elkaars goede en minder goede eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde in het kruisen te hanteren zorgt heterosis voor een nog beter resultaat. 

Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2022