Veehouders onder de indruk van ProCROSS

Veehouders onder de indruk van ProCROSS

Onder grote belangstelling hebben we vorige week vrijdag op twee melkveebedrijven een bijeenkomst mogen organiseren.

ProCROSS bij Melkveebedrijf van Puijenbroek
In het zuiden van het land (in Moergestel) stelde Melkveehouder Ron van Puijenbroek zijn staldeuren open voor collega melkveehouders (zie bovenstaande foto). De bijeenkomst startte met een presentatie over ProCROSS. Vervolgens vertelde Ron zelf over de fokkerij, voeding, productie en huisvesting van zijn ProCROSS veestapel. Met 203 melkkoeien ligt het rollend jaargemiddelde (09-01-2024) hier op 12.197 kg melk met 4,16% vet en 3,60% eiwit.

Op onderstaand filmpje een impressie van de ProCROSS koeien van Ron van Puijenbroek.

ProCROSS bij Melkveebedrijf Wijnhout
In Overijssel, bij Melkveehouder Wim Wijnhout (in Wijhe) hebben we vorige week ca. 40 leden van de AJK Westerkwartier uit Groningen mogen ontvangen. Een enthousiaste groep jonge veehouders die erg onder de indruk waren van de ruim 200 ProCROSS koeien die rond de 13.000 kg melk per lactatie produceren en waarvan er 6 met de volgende mpr over de 100.000 kg melk gaan. Maakt een totaal van 16 koeien met 100.000 kg melk of meer, over duurzaamheid gesproken! 


In de stal bij Melkveehouder Wim Wijnhout
 

Wat is ProCROSS?
ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen Viking Holstein, Montbéliarde en VikingRED. Deze drie rassen compenseren elkaars goede en mindere eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde van de drie rassen te hanteren wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd.


 

 

 

 

 

 

Geplaatst op maandag 5 februari 2024