Reacties op 'Wie heeft de beste ProCROSS koe' stromen binnen

Reacties op 'Wie heeft de beste ProCROSS koe' stromen binnen

De oproep om uw beste ProCROSS koe op te geven heeft al voor veel positieve reacties gezorgd. Melkveehouders melden vol trots hun beste ProCROSS koe aan. Zo ook de familie Berkhof uit Zwartebroek.

Familie Berkhof blij met procross resultaat

Zoals Erik Berkhof zelf zegt: "enkele jaren geleden zijn we voorzichtig begonnen met ProCROSS op de onderkant van onze veestapel. De
eerste negen ProCROSS koeien zijn in productie, waarvan de oudste inmiddels 3
e kalfs is. De resultaten zijn boven verwachting goed. Deze 9 ProCROSS koeien scoren  namelijk voor LW gemiddeld 125 met een gemiddeld celgetal van 60. Inmiddels zijn we dan ook overtuigd van het fokkerijconcept ProCROSS met de melkrijkste rassen Montbéliarde, VikingRed en Holstein en gaan we hier volop mee door.

Koe no. 4 (bovenstaande foto) is onze favoriete koe. Een 3e kalfs Unchoix dochter (50%MB-50%HF) met een prima productie en een fantastisch mooi exterieur. De koe is in balans gebouwd, stapt op goede benen en bezit een functionele uier die prima geschikt is voor de robot. Onze ProCROSS koeien zien er gezond uit met een spiertje extra. We zijn er blij mee en trots op en hebben haar daarom aangemeld voor de actie 'Beste ProCROSS koe'.  Nu afwachten of ze de titel in de wacht gaat slepen.

Tijdens de laatste melkcontrole produceerde koe no. 4 nog 42 kg melk met een bsk van 50.7 en een LW van 126. Het celgetal is 10 en de verwachte tussenkalftijd 380 dagen.

Ook trots op uw procross koe? geef haar dan nú op. meedoen is simpel.

Het enige wat u hoeft te doen is ons de productiegegevens en kengetallen van uw beste ProCROSS koe, eventueel v.v. motivatie, toe te sturen. De winnaar krijgt een professionele foto van de koe (gemaakt door Els Korsten) en een spermabon t.w.v. 350,-. Onder alle overige inzendingen verloten wij nog een spermabon t.w.v. € 350,-.

 

Stuur de gegevens via onderstaand contactformulier in.

Om de koekaart, eventueel v.v. motivatie, rechtstreeks naar ons toe te mailen klikt u hier.

Hartelijk dank. Het formulier is verzonden.
* verplicht

 

 

 

 

Geplaatst op dinsdag 23 mei 2017