Geslaagde ProCROSS avond voor jongeren bij Faassen, Klooster Lidlum

Geslaagde ProCROSS avond voor jongeren bij Faassen, Klooster Lidlum

Vorige week woensdag heeft K&L een presentatie verzorgd over ProCROSS voor de leden van AJF in Stiens. Er was een prima opkomst van ruim 30 jonge veehouders die zorgden voor een zinvolle discussie  met goede vragen.Na de presentatie hebben we het melkveebedrijf van de familie Faassen in Klooster Lidlum bezocht waar in de nieuwe stal de uitstekende ProCROSS koeien te zien waren.
De familie Faassen maakt al meer dan 10 jaar succesvol gebruik van de melkrijkste rassen Holstein, Montbéliarde en VikingRed. Deze rassen maken samen het ProCROSS fokkerijconcept succesvol.

De 305-dagen productie van de 160 melkkoeien ligt op 9819 kg melk met 4,78% vet en 3,66% eiwit. Tijdens de laatste monstername gaven de melkgevende dieren gemiddeld 32,8 liter per dag met een bsk van 50.
De tussenkalftijd ligt rond de 380 dagen. Door het ProCROSS fokkerijconcept is inteelt geen probleem, zijn de koeien vruchtbaar en worden er vitale en gezonde kalfjes geboren.


Meerdere kruislingen produceren ruim 60 kg melk per dag.

Rechts op de foto Lura 19 (50% VikingRed-50% Holstein). Lura is in 305 dagen voorspeld op ruim 16.000 kg melk met 4,34% vet en 3,40% eiwit.

K&L bedankt AJF Stiens voor de uitnodiging en de familie Faassen voor de hartelijke ontvangst op hun bedrijf.


  

Geplaatst op maandag 23 november 2015