Gunnarstorp

Gunnarstorp

VikingRed stier Gunnarstorp voor levensduur

Het VikingRed ras vormt samen met de rassen Montbéliarde en VikingHolstein de basis voor het Fokkerij concept ProCROSS. Viking RED’s zijn niet alleen melkrijk. De kracht van dit ras zit in de uitstekende klauwen, hoge gehaltes en goede vruchtbaarheid.  Als de combinatie van deze kenmerken aanwezig is dan kan een koe gemakkelijker oud worden.

De NVO publiceert na elke indexdraai een ranglijst voor werkelijke levensduur van de dochters van stieren

Op basis van deze werkelijke levensduur staat de VikingRed stier R David al meerdere jaren op no 1. Nu komt zijn opvolger in beeld. De 16 jaar oude VikingRed stier Gunnarstorp staat inmiddels op plaats 10 en laat zien dat VikingRed voor veel werkelijke levensduur zorgt.

Prima gezondheidskenmerken

De sterke punten van Gunnarstorp zijn de uitstekende gezondheidskenmerken zoals dochtervruchtbaarheid en klauwgezondheid. Wanneer Gunnarstorp in het fokkerijconcept ProCROSS wordt gebruikt komt daar nog de positieve invloed van heterosis overheen en dat verklaard waarom zijn dochters zo probleemloos oud worden in Nederland.

ProCROSS Dochter Gunnarstorp uit Montbéliarde x Holstein

 

ProCROSS past overal

De combinatie van de juiste rassen en de bonus die heterosis geeft maakt dat geen enkel zuiver ras tegen de productiekracht en levensduur van de ProCROSS koe kan concurreren. Trouwens, dat is al meerdere malen wetenschappelijk bewezen.

 

Geplaatst op donderdag 4 oktober 2018