Slingers voor VH Bernell

Slingers voor VH Bernell

In het enorme aanbod van Holstein stieren mag VH Bernell zich na de indexdraai van afgelopen woensdag weer als hoogste fokstier in Nederland laten kronen. Als kleine organisatie zijn we hier best trots op. De oudste dochters van VH Bernell hebben in Nederland voor de derde keer gekalfd en ze bewaren zich prima. Ze produceren probleemloos veel melk, stappen op iets kromme benen en hebben gezonde klauwen. VH Bernell laat zien dat het fokprogramma van VikingGenetics succesvol is.

VH Bernell heeft zowel zijn niveau voor NVI (+28) als voor Inet (+48) verhoogd. Klik hier voor meer informatie over VH Bernell.

Geschikt voor ProCROSS

VikingHolstein is een basisras in het fokkerijconcept ProCROSS (driewegkruising met de melkrijkste rassen VikingHolstein, Montbéliarde en VikingRED). VH Bernell pas hier uitstekend in. Ook van de twee andere basisrassen heeft K&L de hoogste dochtergeteste stieren. Dat maakt dat wij u met deze stieren verder kunnen helpen bij het verbeteren van uw veestapel.

VH Brook heeft nu ook een index op basis van Nederlandse dochters en is een absolute top gehalten vererver met +0,92 vet en +0,36 eiwit.

De jonge Genomic stieren VH Baboon en VH Kalif worden inmiddels in meerdere fokprogramma’s ingezet en zijn de moeite van het bekijken waard.

Geplaatst op donderdag 13 augustus 2020