Spanning wordt beloond met veelbelovende resultaten

Spanning wordt beloond met veelbelovende resultaten

Drie jaar geleden besloot de familie Broekema (Garnwerd, Groningen) te starten met het fokkerijconcept ProCROSS. Nadat de eerste koeien werden geïnsemineerd met sperma van ProCROSS stieren werd er in spanning gewacht op de eerste kalfjes. Verrast was de familie Broekema toen de eerste koe kalfde. Een gezonde tweeling was geboren; twee vaarskalfjes (zie bovenstaande foto). 

Vol vertrouwen de toekomst tegemoet 

De ProCROSS tweeling is vlot groot geworden. Inmiddels hebben ze zelf ook een kalf op de wereld gezet. Ze produceren allebei prima met lactatiewaarden van 107 en 109. De derde ProCROSS vaars die inmiddels ook in productie is doet er met 117 lactatiewaarde nog een schepje bij bovenop.

De eerste ProCROSS resultaten zijn bij de familie Broekema positief. Het geeft ze extra vertrouwen in de toekomst nu er meer ProCROSS dieren in productie komen.  Stieren die op dit melkveebedrijf momenteel veel gebruikt worden zijn Illanne, Crasat, VR Fimbe en VR Fenton. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een eigen stier en wordt er ook met Belgisch Blauw geïnsemineerd.

Wij wensen de familie Broekema heel veel succes en arbeidsplezier!

Over ProCROSS
ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen Viking Holstein, Montbéliarde en VikingRed. Deze 3 rassen compenseren elkaars goede en slechte eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde in het kruisen te hanteren zorgt heterosis voor een nog beter resultaat en is inteelt verleden tijd. 

Klik hier voor meer informatie over ProCROSS.

 

Geplaatst op maandag 25 mei 2020