Met 1e ProCROSS rietjes naar 100.000 kg melk

Met 1e ProCROSS rietjes naar 100.000 kg melk

Graag stellen wij u voor aan Elsje 186. Zij is een Masolino dochter (G1 Montbéliarde). Jaren geleden is melkveehouder De Groot (Baambrugge) gestart met inkruisen. Hij begon met Montbéliarde (Masolino). Van deze eerste rietjes heeft Elsje 186 inmiddels de 100.000 kg  melk behaald. Een topprestatie, gefeliciteerd! 

Ze heeft recent voor de 12e gekalfd en geeft met gemak alweer 40 liter per dag. Melkveehouder De Groot is terecht maar wat trots op deze gezonde, productieve en vruchtbare dame. 


Elsje 186

ProCROSS
Het fokkerijconcept ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen VikingHolstein, Montbéliarde en VikingRED. Deze drie rassen compenseren elkaars goede en mindere eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde van de drie rassen te hanteren wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd.

Elsje 186 wordt weer geïnsemineerd met een VikingRED stier (VR Tokyo). Deze stier geeft veel levensduur mee en staat bekend om zijn hoge betrouwbaarheid. Hij levert veel kg vet en eiwit en veel frame. Klik hier voor meer informatie over VR Tokyo. 

 

 

Heeft u vragen over ProCROSS? Neem dan gerust contact met ons op. 

Geplaatst op maandag 13 maart 2023