Twee genomineerde ProCROSS koeien zorgen voor torenhoog levensproductie gemiddelde

Twee genomineerde ProCROSS koeien zorgen voor torenhoog levensproductie gemiddelde

De ProCROSS koeien van de familie Schep (Langerak) staan al 5 jaar lang in de top 5 van Nederland voor hoogste levensproducties bij afvoer. Afgelopen jaar was de gemiddelde levensproductie van de afgevoerde ProCROSS koeien 69.804 kg melk.

Beste ProCROSS koe

Van de familie Schep zijn maar liefst 2 koeien in de strijd voor de felbegeerde titel "Beste ProCROSS Koe". 

Anna 200 (in werkpak op onderstaande foto) is een ProCROSS G2 koe (bloedvoering 50% VikingRed, 25% Montbéliarde en 25% Holstein). Tot op heden heeft ze ruim 82.000 kg melk geproduceerd met 4,35% vet en 3,82% eiwit.

Dora 103 (op bovenstaande foto en in werkpak hieronder) doet er nog een schepje bovenop. Bij haar staat de teller inmiddels op 93.499 kg melk. Voorlopig is ze ook nog niet van plan om haar levensproductieve ProCROSS vriendinnen te verlaten. Ook Dora 103 is een ProCROSS G2. Deze gezonde doordouwster is momenteel weer drachtig van een Viking Holstein stier. Zo is de cirkel weer rond.

        

Anna 200 in werkpak                            Dora 103 in werkpak

Melkveehouder Wim Schep is een echte ProCROSS pionier. De koeien zijn gehuisvest in een jaren 70 ligboxenstal en produceren op een volledig grasrantsoen. Toch weten ze indrukwekkende resultaten te realiseren. Het vervangingspercentage is vanaf 2010 gemiddeld 15%.

Wim Schep laat zien dat het fokkerijconcept ProCROSS, met de melkrijkste rassen Holstein, Montbéliarde en VikingRED gezonde, vruchtbare koeien geeft met weerstand waardoor de levensproductie in rap tempo toeneemt.


Wim en Karsten Schep

Geplaatst op vrijdag 21 juni 2019