Holstein dominant in ProCROSS

Holstein dominant in ProCROSS

De laatste weken hebben we weer nieuwe veehouders mogen verwelkomen die met het ProCROSS fokkerijconcept gaan beginnen. Een van deze veehouders maakte gebruik van een paringsprogramma. De inseminator die deze veehouder met dit paringsprogramma begeleidde, vertelde hem dat K&L ProCROSS promoot omdat K&L geen goede Holstein stieren zou hebben.
Om de proef op de som te nemen hebben we drie VikingHolstein stieren bij deze veehouder in het paringsprogramma ingevoerd. Vervolgens kregen deze drie VikingHolstein stieren de meeste adviezen toegewezen.

VikingGenetics heeft een prima fokprogramma voor zowel Holstein, Jersey en VikingRed stieren. Via K&L zijn de topstieren van deze rassen in Nederland beschikbaar. De VikingHolstein stier VH Bernell is momenteel een veel gebruikte stiervader, hij is ook in Nederland populair. Met een NVI van 327 is VH Bernell een van de hoogste stieren in Nederland.
 

 
VH Bernell (Bube x VH Salomon)

KI-code: 768659
aAa 432
NVI 327
Inet 223
Exterieur 109
Levensduur 780
Uiergezondheid 110
Vruchtbaarheid 108

 

Waarom ProCROSS?

Inteelt houdt de genetische vooruitgang binnen het Holstein ras tegen. ProCROSS is een fokkerijconcept dat gebruik maakt van de drie melkrijkste rassen: Holstein, VikingRed en Montbéliarde. Holstein is uitstekend geschikt als kruisingsras. In het ProCROSS concept is inteelt voor Holstein geen probleem meer en maakt ook Holstein gebruik van heterosis. De kwaliteiten van Holstein komen in ProCROSS weer naar boven en zijn veel beter dan binnen de zuivere fokkerij.

De varkens- en kippenfokkerij maakt al jaren gebruik van kruisen, ook in de melkveehouderij zien we een omslag en wordt er steeds meer gebruik gemaakt van ProCROSS. Wanneer u de emotie loslaat en kiest voor rendement en werkplezier dan is ProCROSS het fokkerijconcept voor de toekomst.

Meer informatie over ProCROSS vindt u op deze site.


                           

 

Geplaatst op maandag 2 november 2015