Kennismaken met ProCROSS en de voordelen van heterosis? Bezoek onze maandelijkse bijeenkomst

Kennismaken met ProCROSS en de voordelen van heterosis? Bezoek onze maandelijkse bijeenkomst

Met het einde van de zomerperiode in zicht, zijn wij alweer bezig met de planning van het najaar en de winter. Een vast onderdeel is de maandelijkse bijeenkomst bij Melkveebedrijf Wijnhout in Wijhe.

Iedere eerste woensdag van de maand bent u hier van harte welkom. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 2 oktober a.s. Bent u melkveehouder, lid van een studie- of fokclub of agrarisch student? Dan is deze bijeenkomst zeker iets voor u!

Over melkveebedrijf Wijnhout
Op dit moderne melkveebedrijf worden 192 koeien gemolken met 3 robots. De boxen worden automatisch gevuld met zand, een robot zorgt voor het aanschuiven van het ruwvoer, de koeien lopen onder een geïsoleerd dak en er vindt weidegang plaats.

Een deel van de koeien wordt gefokt volgens het fokkerijconcept ProCROSS. Daarnaast loopt er nog een aantal top Holstein koeien die veelal geboren zijn uit Delta Genomic embryo's.

De productie van de 192 koeien ligt op 12.334 kg melk met 4,21% vet en 3,62% eiwit. De TKT is 383 dgn. Tijdens de laatste mpr produceerden de koeien gemiddeld 38,8 liter per dag.

Op dit bedrijf is o.a. Annelies 107 te bewonderen. Zij is onlangs uitgeroepen tot Beste ProCROSS Koe. Klik hier voor meer informatie over Annelies 107.
 


Annelies 107 (50%VR-25%MB-25%HF)

Programma en aanmelden

Het programma van de open dag is als volgt:
11.00 uur: ontvangst
11.15 uur: presentatie
12.15 uur: lunch
13.00 uur: bedrijfsbezichtiging
14.00 uur: einde programma

Deelname is geheel kosteloos. Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Meldt u dan van te horen aan. Neem hiervoor contact op met Jan Hiddink (tel: 06 - 420 340 94, email: jan@k-l.nl) of stuur een mail naar info@k-l.nl.

Wij zien u graag tegemoet!

 

 

 

Geplaatst op donderdag 29 augustus 2019