VH Bernell verdient een onderscheiding

VH Bernell verdient een onderscheiding

Al anderhalf jaar is VH Bernell de onbetwiste nummer 1 dochtergeteste Holstein stier van Nederland. Wat VikinGenetics en K&L betreft, verdient Bernell een eervolle vermelding voor deze enorme prestatie!

VH Bernell komt voort uit het fokprogramma van Viking Genetics. Het VikingHolstein ras vormt een basis in het fokkerij concept ProCROSS. Dit ras geeft veerkrachtige, middelgrote koeien met een goede voerefficiëntie. Daarbij halen ze makkelijk een goede melkproductie met mooie gehalten.


VH Bernell, juni 2020


Marietje 53 (ProCross G3: 62%Holstein / 25%Montbéliarde / 12%VikingRed).
Derde kalfs Bernell-dochter van de familie Van Beest, Lienden GLD.
​Foto: Els Korsten

VH Bahrain
Populair was VH Bahrain al door zijn interessante aAa code van 561. Op basis van zijn Nederlandse dochters zal de populariteit van VH Bahrain alleen maar toe nemen. Zijn Nederlandse dochters zijn mooi in balans, middelgroot en tonen extra bespiering. Deze Bosman-zoon heeft zijn eerste cijfers op basis van zijn dochters, en met 277 NVI debuteert hij fantastisch. Zijn NVI maakt hem de nummer 16, zwartbonte, stier van Nederland!


VH Bahrain (277 NVI)

ProCROSS is een driewegkruising die naast Viking Holstein ook de melkrijkste rassen VikingRed en Montbeliarde omvat. Het fokprogramma van het ras VikingHolstein legt de focus op een gezonde, productieve koe die middelgroot is en wat ronder van bouw.


Het bovenstaande schema van interbull laat zien dat het fokprogramma van VikingGenetics gericht is op het fokken van een gemiddelde hoogtemaat.

VH Brook
Ook VH Brook had een goede augustus-draai en wist zijn fokwaarde opnieuw te verhogen naar 254 NVI. De Balisto-zoon blijft de absolute top vererver voor percentage vet (+1,04%) en eiwit (+0,37%). Zijn Nederlandse dochters worden bij het ouder worden alleen maar beter en dat geeft vertrouwen voor de toekomst!


VH Brook (254 NVI)


Fleur 19 (ProCross G3: 62%Holstein / 25%Montbéliarde / 12%VikingRed).
Tweede kalfs Brook-dochter bij de fam. Van Beest, Lienden GLD.
Foto: Els Korsten

 

Ga HIER naar de webshop voor meer informatie.

Geplaatst op woensdag 11 augustus 2021