ProCROSS topresultaten in Eibergen. U bent hier van harte welkom.

ProCROSS topresultaten in Eibergen. U bent hier van harte welkom.

Melkveehouder Rik Baak (Eibergen) behaalt topresultaten met zijn ProCROSS veestapel. Zo is de levensproductie van zowel de aanwezige als de afgevoerde koeien ver boven het landelijke gemiddelde. De aanwezige dieren produceren een gemiddelde levensproductie van ruim 31.000 kg melk (landelijk gem. 18.000kg melk). De afgevoerde melkkoeien bereiken een gemiddelde levensproductie van 51.700 kg melk (landelijk gem. is 34.000 kg melk). Daarnaast is het vervangingspercentage van zijn veestapel slechts 18% tegenover een landelijk gem. van 27%.

De 93 melkkoeien worden met een melkrobot gemolken en produceren ruim 12.000 kg melk met 4,35% vet en 3,65% eiwit. De ProCROSS koeien hebben een gemiddelde lactatiewaarde van 102 en worden daarnaast gemakkelijk drachtig. Dit resulteert in een gemiddelde tussenkalftijd van 385 dagen. 

Benieuwd naar dit ProCROSS melkveebedrijf?
U bent op dinsdagavond 14 september a.s. van harte welkom om een kijkje te nemen op dit melkveebedrijf. Een avond om, samen met collega melkveehouders, in een ongedwongen sfeer de veestapel van Rik Baak te bekijken en onderling ervaringen uit te delen.

Meldt u aan!
In de bijlage vindt u de uitnodiging (linksbovenin "Bijlagen / Baak"), met daarin o.a. het programma en de adresgegevens, van deze avond. Deelname is kosteloos. Wij willen u alleen vriendelijk verzoeken om u van te voren aan te melden. Het spreekt voor zich dat wij deze avond de geldende coronamaatregelen in acht nemen.

Aanmelden is eenvoudig
Neem hiervoor contact op met K&L Fokkerij-Specialist Hein Blikman (email: hein@k-l.nl, tel: 06-5490 0417) of Arnold Kuijt (email: arnold@k-l.nl, tel: 06-2291 5347).

Graag tot 14 september a.s.

Geplaatst op donderdag 9 september 2021