Uitnodiging ProCROSS Profielmiddag bij de familie Faassen in Klooster Lidlum (FR)

Uitnodiging ProCROSS Profielmiddag bij de familie Faassen in Klooster Lidlum (FR)

VOF Faassen uit Klooster Lidlum (FR) wordt gerund door Bart Faassen en zijn ouders Antoon en Jannie. Op het bedrijf staan 160 melkkoeien met bijbehorend jongvee. De melkkoeien zijn gehuisvest in een moderne ligboxenstal welke afgelopen jaar verbreed is. Op het bedrijf van de familie Faassen wordt al meer dan 10 jaar ingekruist met de drie melkrijkste rassen Holstein, Montbéliarde en VikingRed. Deze rassen maken samen het ProCROSS fokkerijconcept succesvol. Ook heeft de familie Faassen ingekruist met VikingJersey waarvan de eerste nakomelingen nu bij het jongvee lopen.

De 160 melkkoeien realiseren een 305 dagen productie van 9.819 liter melk met 4.78% vet en 3.66% eiwit met een BSK van 51. De tussenkalftijd ligt rond de 380 dagen met een gemiddeld aantal rietjes per dracht van 1,6. Door het ProCROSS fokkerijconcept is inteelt geen probleem, zijn de koeien vruchtbaar en worden er vitale en gezonde kalfjes geboren. In het afgelopen jaar was het vervangingspercentage nog geen 15%.

 


Bart Faassen en zijn vriendin Jannie

ProCROSS profielmiddag:
Donderdag 28 januari a.s. bent u van harte welkom om de ProCROSS resultaten met eigen ogen te aanschouwen. U hoeft zich van te voren niet aan te melden.

Programma:
13.30 uur:       ontvangst met koffie/thee bij It Mienskar, Buorren 27, 8854 AG in Oosterbierum
13.45 uur:       presentatie door Bart Faassen en Folkert Hoekstra van K&L
15.00 uur:       bedrijfsbezoek VOF Faassen
15.45 uur:       einde programma

Namens de familie Faassen en K&L bent van harte welkom!

 

                                

Geplaatst op donderdag 21 januari 2016