Maak kennis met ProCROSS en de voordelen van heterosis

Maak kennis met ProCROSS en de voordelen van heterosis

Woensdag 4 oktober a.s. organiseert K&L haar maandelijkse bijeenkomst, bestaande uit een interessante presentatie i.c.m. een bedrijfsbezoek. Bent u lid van een studie- of fokclub, melkveehouder of agrarisch student? Dan is deze bijeenkomst zeker interessant voor u!

Verschillen tussen Holstein en ProCROSS koeien aan u gepresenteerd

Wij ontvangen u graag op het moderne melkveebedrijf van de fam. Wijnhout in Wijhe (onder Zwolle). Op dit bedrijf worden 180 koeien met drie robots gemolken. Het RJG is 11.019 kg melk met een gemiddelde van 4,27% vet en 3,60% eiwit. Acht jaar geleden is Wim Wijnhout begonnen met ProCROSS. Daarnaast zijn er Holstein-vaarzen in productie, geboren uit top-genomic-embryo's. Tijdens uw bezoek worden de duidelijke verschillen tussen Holstein en ProCROSS koeien aan u gepresenteerd.

Wim Wijnhout

Uitstekende resultaten met minimale kosten

Uw komst is te combineren met een bezoek aan het ProCROSS bedrijf van de familie Bloo (Raalte). Dit bedrijf bestaat voor 100% uit ProCROSS koeien. Van de 250 hoogst producerende bedrijven in Nederland hebben de koeien van Bloo de hoogste gemiddelde leeftijd. En het afgelopen boekjaar heeft dit bedrijf de hoogste productie van de CRV afdeling Raalte behaald (11.121 kg melk; 4,66% vet; 3,55% eiwit; 2 x per dag melken).
Het melkveebedrijf van Paul Bloo is eenvoudig van opzet en is het bewijs dat met minimale kosten uitstekende resultaten worden behaald. Vorige week is dit bedrijf zelfs uitgeroepen tot Beste ProCROSS Bedrijf van het jaar!

Paul Bloo

Aanmelden

Klik hier om uw aanmelding voor woensdag 4 oktober te bevestigen. Wij ontvangen u op deze dag graag om 11.00 uur bij de fam. Wijnhout (adres: Wechterholt 12 in Wijhe). Na het ontvangst starten we met een presentatie. Vervolgens wordt u een lunch aangeboden en aansluitend heeft u de gelegenheid om het bedrijf van Wijnhout en het bedrijf van Bloo te bezichtigen.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neem gerust contact met ons op. Wij zij telefonisch te bereiken op het nr. 0572 - 39 47 78, en per email via info@k-l.nl.

Graag tot ziens op 4 oktober!

Geplaatst op donderdag 28 september 2017