ProCROSS

ProCROSS

Download de ProCROSS stierenkaart aan de linkerzijde van deze pagina                                                 

ProCROSS is een afkorting van Professional Crossing en is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen Viking Holstein, Montbéliarde en VikingRed. Deze 3 rassen compenseren elkaars goede en slechte eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde in het kruisen te hanteren zorgt heterosis voor een nog beter resultaat.

Viking Holstein is in het ProCROSS fokkerijconcept onmisbaar vanwege de hoge productie en uiervorm. Montbéliarde voegt kracht en vruchtbaarheid toe, VikingRED vooral gehaltes, klauwgezondheid en levensduur. 

ProCROSS resultaat:

  • Meer arbeidsplezier; van verplegen naar verzorgen
  • Geen inteelt, wel optimale heterosis
  • Betere vruchtbaarheid
  • Betere voerefficiëntie
  • Flexibele koeien met weerstand en levensduur
  • Hogere dagproducties

USA proef bewijst opnieuw dat ProCROSS meer winst geeft

In Minnesota heeft de afgelopen 10 jaar een vergelijkingsproef gelopen tussen Holsteins en ProCROSS koeien. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Minnesota. Amy Hazel, Dr. Brad Heins en Dr. Les Hansen waren verbonden aan dit onderzoek.

Van tienduizenden dieren is data verzameld. Deze dieren stonden op 7 bedrijven die hoogproductief waren en een hoog management niveau hebben.

In de volgende tabellen zijn de conclusies van het onderzoek weergegeven:

 

 

Heeft u vragen over ProCROSS of de USA proef? Neem per email (info@k-l.nl) of telefonisch (0572-39 4778) contact met ons op.