Door ProCROSS loopt het op alle fronten makkelijker

Door ProCROSS loopt het op alle fronten makkelijker

Onder grote belangstelling heeft K&L, voor de Agrarische Jongeren Gooi en Vechtstreek, een presentatie verzorgd over ProCROSS. 

Deze presentatie vond plaats op de boerderij van Harm en Maartje Jansen (De Meentboerderij; midden in het Gooi aan de rand van Hilversum). Al 12 jaar wordt hier succesvol gebruik gemaakt van het fokkerijconcept ProCROSS. 

Door ProCROSS loopt het op alle gebieden makkelijker
Harm Jansen: "Wij merkten dat de burgers de Holstein koeien te scherp, in hun ogen mager, vonden. We zijn op zoek gegaan naar een koe die beter bij ons en de burger past. Pieter Koppelaar (Fokkerij-Specialist bij K&L) heeft ons enthousiast gemaakt voor ProCROSS. De resultaten van de ProCROSS koeien zijn prima; de productie is gestegen, de koeien zijn gezond en hebben weerstand. Bovendien zien ze er mooier uit door de extra bespiering. Het loopt op alle fronten wat makkelijker."

Kloof tussen boer en burger verkleinen
Een speerpunt van de familie Jansen is het verkleinen van de kloof tussen burger en boer. Naast 150 ProCROSS koeien heeft de familie een kinderboerderij en is er een dagopvang voor jongeren met een verstandelijke beperking. Er is veel belangstelling vanuit scholen en andere groepen. Het is dan ook echt een educatieboerderij. "Het is een hele mooie manier om in contact te zijn met burgers en ze met hun eigen ogen te laten zien dat we in de melkveehouderij goed bezig zijn", aldus Harm.

Graag bedanken wij de familie Jansen voor de gastvrijheid en AJ Gooi en Vechtstreek voor de uitnodiging om ProCROSS te mogen presenteren. 

Nieuwsgierig naar De Meentboerderij? Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor een filmpje over De Meentboederij.

Wilt u meer informatie over ProCROSS? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 

 

Geplaatst op maandag 16 oktober 2023