Koeien van Stegeman zijn het bewonderen waard

Koeien van Stegeman zijn het bewonderen waard

Onlangs heeft de familie Stegeman uit Rijssen (OV) de deuren van haar vernieuwde stal geopend. Veel bezoekers, mooi weer en een enthousiaste en ondernemende familie waren de ingrediënten die deze dag succesvol maakten.

Over melkveebedrijf Stegeman

Nadat er al wat ervaring met kruisen was opgedaan is het fokkerijbeleid enkele jaren geleden aangescherpt. Er wordt nu volledig ingezet op het wetenschappelijk onderbouwde fokkerijconcept ProCROSS.

De familie Stegeman vindt zichzelf geen fokkers. Toch werden er moeiteloos 5 prima ProCROSS koeien apart gezet die zich rustig door het publiek lieten bewonderen. De bezoekende veehouders waren lovend over de koeien. Gezonde functionele melkkoeien die normaal van hoogtemaat zijn en over functionele uiers met beste benen en harde klauwen beschikken. Zo zien we ze graag.

Fokdoel

Het fokdoel van de familie Stegeman is simpel: koeien moeten op een eenvoudig rantsoen optimaal kunnen produceren en weinig aandacht vragen. Een goede vruchtbaarheid is belangrijk omdat een vruchtbare koe zorgt voor meer levensduur.


Familie Stegeman en K&L Fokkerij-Specialist Arnold Kuijt

Familie Stegeman; heel veel succes gewenst voor de toekomst!

 

 

Geplaatst op maandag 2 september 2019