Winnaars Beste ProCROSS Bedrijf en Beste ProCROSS Koe bekend!

Winnaars Beste ProCROSS Bedrijf en Beste ProCROSS Koe bekend!

Gisteren vond de ProCROSS Relatiedag plaats. Een dag met interessante presentaties, een bedrijfsbezichtiging, prijsuitreikingen en vooral een enthousiast publiek. We kijken met trots terug op een geslaagde en vooral inspirerende dag!

Fam. Bloo: winnaar "Beste ProCROSS Bedrijf"

Na een spannende verkiezingsstrijd kwam de fam. Bloo uit Raalte als winnaar naar voren. We hebben bijna 1000 stemmen mogen ontvangen. Via deze weg willen wij iedereen hartelijk bedanken voor het uitbrengen van zijn of haar stem. 

Met gepaste bescheidenheid en trots namen Paul en Wilma Bloo de prijs in ontvangst.

Maar wat maakt het ProCROSS bedrijf van deze familie nou zo bijzonder? Een eenvoudige bedrijfsvoering met goede technische resultaten. Dat voert hier namelijk de boventoon. In de volgende tabel zijn de productiecijfers van dit bedrijf weergegeven.

Kg melk 11.121 (2 x per dag melken)
% vet 4,66
% eiwit 3,55
Kg vet en eiwit 913
EJR 2.584

 

Hoogste productie en levensduur voor de ProCROSS koeien van Bloo

Afgelopen boekjaar realiseerden de ProCROSS koeien van de fam. Bloo de hoogste productie van de CRV-afdeling Raalte. En met een gemiddelde leeftijd van 5.05 realiseren de ProCROSS koeien van Bloo de hoogste levensduur van de 250 hoogst producerende bedrijven in Nederland.

FLYNTH accountants heeft de technische resultaten van de ProCROSS koeien van de fam. Bloo t.o.v. de referentiegroep in beeld gebracht:
 

Voerkosten - 36%
Omzet en aanwas + 21%
Totaal saldo + 14%

 

Fam. Bloo, nogmaals van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst voor de toekomst!

Fam. Zijp: winnaar "Beste ProCROSS Koe"

Voor de actie 'Beste ProCROSS Koe' hebben wij vele aanmeldingen mogen ontvangen. Na lang wikken en wegen is ProCROSS koe Betsie 84, van de fam. Zijp uit Zuidoostbeemster, als terechte winnares gekozen.

Betsie 84

Betsie 84 is een ProCROSS G1 (50% Montbéliarde - 50% HF) en heeft in haar vijfde lactatie de volgende productie gerealiseerd:

Aantal dagen 305
Kg melk 13.041
% vet 4,22
% eiwit 3,78
LW 121
Dgn. TKT 378
Gem. celgetal 26

 

In de volgende tabel is haar levensproductie tot op heden (5 lactaties) weergegeven.

Kg melk 59.043
% vet 4,31
% eiwit 3,85
Kg vet en eiwit 4.813

 

Voor melkveehouder Henke Zijp is Betsie 84 een voorbeeldkoe. Ze is robuust, gezond en heeft de hoogste productie op een hoog productief bedrijf.

Fam. Zijp, van harte gefeliciteerd met deze voorbeeld ProCROSS koe en voor de toekomst veel succes gewenst!

Geplaatst op donderdag 21 september 2017