Viking Holstein onmisbaar binnen ProCROSS

Viking Holstein onmisbaar binnen ProCROSS

​Het succes van ProCROSS kent twee peilers: naast heterosis zijn dat de drie melkrijkste rassen VikingHolstein, Montbéliarde en VikingRED.

​VikingHolstein is onmisbaar vanwege de hoge producties en goede uiervorm, Montbéliarde vanwege de kracht en vruchtbaarheid en VikingRED vanwege de levensduur, hoge gehaltes en harde klauwen.

​In dit nieuwsitem vertellen we u graag wat meer over Viking Holstein.

VikingHolstein, onderscheidend
Het Holstein fokprogramma van VikingGenetics onderscheidt zich op meerdere fronten van het Nederlandse fokprogramma. Gezondheid en productie zijn belangrijk. Exterieur is van minder belang omdat dit weinig invloed heeft op de productieve levensduur van koeien.
De VikingHolstein koeien produceren per lactatie bijna 2.000 kg melk meer dan de Nederlandse Holstein koeien. Daarnaast zijn ze minder groot en wat ronder van bouw. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat  VikingHolstein koeien de beste voerefficiëntie hebben van alle Holstein populaties in de wereld.

​De ruim 580.000 VikingHolstein koeien produceren in 305 dagen gem. 10.987 kg melk met 806 kg vet en eiwit. In Denemarken, Zweden en Finland wordt een waterdichte registratie bijgehouden als het over diergezondheid gaat. Hierdoor zijn de Viking Holstein koeien gezonder. Interbull laat de verschillen per land duidelijk zien. Zie hiervoor de volgende tabel.


Klik hier voor meer informatie over ProCROSS.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Geplaatst op maandag 23 september 2019