VH Bosman Bahrain levert binnen ProCROSS prima werk

VH Bosman Bahrain levert binnen ProCROSS prima werk

In Nederland maar ook wereldwijd neemt de inteelt binnen de Holsteinfokkerij sneller toe dan gewenst is voor een gezonde koe met een mooie levensduur. Het fokkerijconcept ProCROSS met de melkrijkste rassen Montbéliarde, VikingRed en Holstein wordt dan ook steeds populairder. ProCROSS zorgt voor gezonde, productieve koeien die minder arbeid vragen. In ProCROSS maken we gebruik van inteelt. Hoe meer inteelt in de uitgangsrassen hoe meer heterosis in de ProCROSS dieren. 

Het Holstein ras is een van de belangrijke basisrassen in ProCROSS.  Zo is VH Bosman Bahrain een uitstekend voorbeeld van een stier die in ProCROSS prima werk doet.

VH Bosman Bahrain wordt door de triple a kenners omschreven als een unieke stier die met zijn triple a code '561' uitstekend binnen ProCROSS past. Bahrain geeft normaal ontwikkelde koeien met veel productie en goede gehaltes, prima gezondheidskenmerken en een hoge levensduur.

Productie & fokwaarden VH Bosman Bahrain:
 

NVI 380
INET 438
Kg melk + 1427
Vet + 0,10
Eiwit + 0,16
Uiergezondheid 110
Celgetal 109
Dochtervruchtbaarheid 105
Klauwgezondheid 103
Melksnelheid 102
Persistentie 108
Levensduurdagen 908

 

Meer informatie over Bahrain vindt u hier op onze website. En voor meer informatie over ProCROSS klikt u op onderstaand logo.

Geplaatst op woensdag 9 mei 2018