Beste Beeste, zo wil ik ze ook wel!...

Beste Beeste, zo wil ik ze ook wel!...

...Bovenstaande opmerking kwam vaak voorbij tijdens de onlangs georganiseerde open dag op melkveebedrijf Lugtenberg en melkveebedrijf Logtenberg. 

Op beide opengestelde bedrijven wordt gebruik gemaakt van het fokkerijconcept ProCROSS.

Prima ProCROSS resultaten bij de familie Lugtenberg

  LW % vet % eiwit TKT
100% HF (127) 100 4,23 3,40 409
ProCROSS (27) 100 4,50 3,56 391

Vergelijking 100% Holstein met ProCROSS

Melkveehouder Gerard Lugtenberg: "de ProCROSS koeien lopen prima op de robot, zijn vruchtbaar en hebben zeer weinig uitval."ProCROSS koeien produceren zonder trammelant
Bij de familie Logtenberg zijn ze in januari volledig overgegaan op ProCROSS. Naast de melkveetak runt de familie Logtenberg ook nog een loon- en grondverzetbedrijf. Tijd is op dit bedrijf dan ook de beperkende factor. Daarom is het belangrijk dat de koeien arbeidsefficiënt zijn en zonder trammelant produceren. 


Edwin Logtenberg insemineert vol vertrouwen
met de ProCROSS stieren Ilanne, Ilax,
VR Froerup en VR Gunnarstorp


Inmiddels lopen er op dit bedrijf 5 aangekochte ProCROSS koeien, waarvan er twee te zien zijn in het volgende fimpje:De organisatie van deze open dag was in handen van DeLaval. Bedankt hiervoor. Tevens een dankwoord voor de beide melkveebedrijven voor hun spontane medewerking. Heel veel succes voor de toekomst gewenst! 

Over ProCROSS
ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen VikingHolstein, Montbéliarde en VikingRED. Deze drie rassen compenseren elkaars goede en mindere eigenschappen uitstekend. Door de consequent de juiste volgorde van de drie rassen te hanteren wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd.

Wenst u meer informatie over ProCROSS? neem gerust contact met ons op.

 

 

 

  

 

 

Geplaatst op maandag 30 mei 2022