LET OP! Pro-Cross avond bij fam. Galama GEANNULEERD

LET OP! Pro-Cross avond bij fam. Galama GEANNULEERD

Annulering: Bij een gezinslid van een K&L medewerker is Corona geconstateerd. We verplaatsen deze activiteit naar Dinsdag 20 juli om 20.15.  Excuses voor het ongemak

"De eerste ProCROSS resultaten op ons bedrijf zien er veelbelovend uit. De productie is hetzelfde als bij onze Holstein koeien en de gehalten van de ProCROSS koeien zijn hoger. De dieren lopen goed op de robot", aldus Melkveehouder Menno Galama uit Grouw (rechts op bovenstaande foto).

Op een eenvoudig rantsoen produceren de 114 koeien 10.422 kg melk met 4,30% vet en 3,64% eiwit. De tussenkalftijd is 383 dagen.

Bent u benieuwd naar de ProCROSS koeien van de familie Galama? U bent op dinsdagavond 13 juli a.s. van harte welkom op dit melkveebedrijf. Bas (links op bovenstaande foto) en Menno Galama delen deze avond hun ProCROSS ervaringen met u. Uiteraard krijgt u ook alle gelegenheid om de koeien te bekijken. Wij zien u op 13 juli a.s. graag om 20.15 uur tegemoet

 

U komt toch ook?
Deelname aan deze avond is kosteloos. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact met op met K&L Fokkerij-Specialist Wietse Huisman (06 - 2868 6670 / wietse@k-l.nl) of Douwe Schaafsma (06 - 1197 2831 / douwe@k-l.nl).  De adresgegevens van de familie Galama ontvangt u bij aanmelding. Het spreekt voor zich dat wij deze avond de geldende corona maatregelen in acht nemen.

Waarom ProCROSS?
Het fokkerijconcept ProCROSS is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen Viking Holstein, Montbéliarde en VikingRED. Met ProCROSS wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd. 

Menno: "we hanteren een eenvoudig bedrijfssysteem. Zo voeren we de koeien alleen ruwvoer en één soort krachtvoer. Onze koeien moeten bij dit systeem passen. Wetenschappelijk onderbouwde studies, uit o.a. Amerika en Duitsland, hebben aangetoond dat ProCROSS koeien gezond en productief zijn en daardoor zonder trammelant gemakkelijk oud worden."

 

 

Geplaatst op maandag 12 juli 2021