ProCROSS koe Massia 53 valt op tijdens Rundvee Show Noord

ProCROSS koe Massia 53 valt op tijdens Rundvee Show Noord

Foto: ProCROSS koe Massia 53, functioneel en uitermate productief

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Rundvee Show Noord plaats. Deze show is prima verlopen, zeker voor de familie Wesselink uit Beilen. Zij zijn namelijk de winnaar van de beste bedrijfsgroep bij roodbont. En dat is een felicitatie waard! 

Trots op ProCROSS koe Massia 53

ProCROSS koe Massia 53 was een duidelijke aandachtstrekker tijdens de show. In haar rubriek werd zij tweede. De familie Wesselink is dan ook met recht trots op haar. Want ondanks dat zij echte Holstein liefhebbers zijn, zien zij de voordelen van ProCROSS duidelijk terug op hun bedrijf. Zo scoren de ProCROSS koeien die in productie zijn voor lactatiewaarde gemiddeld 107 en voor algemeen voorkomen 85.5 (het bedrijfsgemiddelde is 83.3).

ProCROSS koe realiseert hoogste productie op Holstein bedrijf

Dat een ProCROSS koe veelal de hoogste productie binnen een bedrijf realiseert is bekend. Zo ook binnen dit Holstein bedrijf. ProCROSS koe Massia 53 (50% Montbéliarde-50% Holstein) is bezig met haar vijfde lactatie. Haar voorspelling is weergegeven in de volgende tabel:

Massia 53, 5e lactatie 305 dgn.
Kg. melk 15.608
Kg. vet en eiwit 1.105
LW 127
Gem. celgetal 10

 

Foto: ProCROSS koe Massia 53

Hoogste exterieurscore óók voor Massia 53

Bijzonder is dat de hoogste exterieurscore ook van Massia 53 komt: een leuke bijkomstigheid van een ProCROSS koe op een Holstein bedrijf.

Massia 53, exterieur
Frame 88
Type 90
Uier 89
Benen 88
Algemeen voorkomen 89

 

Foto: Frank Wesselink

Familie Wesselink, nogmaals gefeliciteerd met het behaalde succes van afgelopen zaterdag en nog veel succes gewenst met de top ProCROSS koe Massia 53.

Geplaatst op maandag 7 augustus 2017