Crasat maakt wat los

Crasat maakt wat los

Op het recent gepubliceerde artikel over Crasat hebben we veel reacties mogen ontvangen. Het is mooi om te lezen dat melkveehouders enthousiast zijn over de dochters van deze Montbéliarde stier. Zelfs onze fokkerij-adviseurs zijn n.a.v. dit stukje gebeld met vragen over de prestaties die deze dochters neerzetten. Het lijkt ons daarom goed om wat meer over de achtergrond van deze stier te vertellen.

Uitstekende productie vererving

Crasat is nu 11 jaar oud. Omdat er momenteel meer dan 10.000 dochters van hem worden gemolken kan er een betrouwbaar beeld geschept worden over zijn verervingskracht.

Wanneer een Montbéliarde stier van 11 jaar oud op Nederlandse Holstein basis nog ruim + 200 inet heeft met + 735 kg melk en +0.09 eiwit, dan kunnen we alleen maar concluderen dat de vererving van de productiecapaciteiten van Crasat uitstekend is.

Pierik (Tollebeek) enthousiast over de Crasat dochters op zijn bedrijf

Dat de Nederlandse Crasat dochters goed produceren wordt beaamd door de fam. Pierik uit Tollebeek. Op dit ProCROSS melkveebedrijf produceren de ProCROSS koeien gem. rond de 10.000 kg melk met 3,70% eiwit. De TKT is 383 dagen en het gem. celgetal ligt op 82.


Gerrit Pierik

De fam. Pierik heeft 10 Crasat dochters lopen. Eén van deze dochters is Trienke. Zij heeft een LW van 114. De overige 9 Crasat vaarzen produceren met een gem. eiwit% van 3,72 vlot boven het bedrijfsgemiddelde.

Ook in Frankrijk blijft Crasat populair. Hieronder twee foto's van dochters in Frankrijk. Het blijkt wel weer dat Crasat nog tot veel in staat is.

 

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018