Geweldige producties bij kruislingen in de Achterhoek

Geweldige producties bij kruislingen in de Achterhoek

Dinsdag 10 november zijn er veehouders uit Brabant, Twente en de Achterhoek op bezoek geweest bij twee K&L klanten in de Achterhoek:

Melkveebedrijf familie Pennings in Meddo
Op dit bedrijf zijn de eerste 18 kruisling vaarzen (Montbéliarde x Holstein) in productie. De vaarzen produceren vlot boven het bedrijfsgemiddelde dat ligt op 10.609 kg melk in 305 dagen.  De hoge productie van de kruisling vaarzen is er niet aan af te zien. De bezoekende veehouders waren onder de indruk van de robuuste vaarzen met prima uiers.


 
Kruisling vaarzen in werkpak met een goede productie en in prima conditie

Een van de opvallendste vaarzen was Valfin dochter Senne die momenteel als vaars ruim 40 kg melk geeft bij twee keer per dag melken. Haar vaarzenlijst is voorspeld in 305 dagen op 10.208 kg melk en 117 LW.


Melkveebedrijf familie Hulshof-Pape in Lievelde
De kruisling koeien op dit bekende melkveebedrijf gaan steeds beter presteren. De gemiddelde levensproductie van de aanwezige dieren is ruim 26.000 kg melk. De afgevoerde dieren realiseerden afgelopen jaar 43.773 kg melk.
Het landelijk gemiddelde ligt onder de 30.000 kg melk bij afvoer. Voor meer informatie over dit bedrijf klik hier.


Ook bij de familie Hulshof-Pape robuuste, gezonde en productieve koeien 

K&L wil de bezoekende veehouders graag bedanken voor de getoonde belangstelling en de familie Pennings en Hulshof voor de gastvrijheid. 
 

Geplaatst op vrijdag 13 november 2015