2018 goed van start met druk bezochte bijeenkomsten en enthousiast publiek

2018 goed van start met druk bezochte bijeenkomsten en enthousiast publiek

2018 is nog maar net van start gegaan en we hebben nu al veel open dagen en bijeenkomsten achter de rug. Hartstikke mooi om dit te organiseren maar nóg mooier is de belangstelling die het tot nu toe getrokken heeft en de goede reacties die we hebben mogen ontvangen. Via deze weg willen we daarom graag iedereen bedanken voor zijn of haar komst.

Hierbij een kleine greep uit de activiteiten die we tot nu georganiseerd hebben:

ProCROSS dag bij Van Wezel met meer dan 12.000 kg

Met ruim 100 belangstellenden mogen we spreken van een grandioze opkomst bij de open dag bij Melkveebedrijf Van Wezel in Roosendaal. De bezoekers werden in groepen rondgeleid en de presentatie werd per groep gegeven. Er was hierdoor voldoende ruimte voor discussies en vragen.

Kees van Wezel is heel duidelijk in zijn verhaal: de Holstein koeien op zijn bedrijf produceerden goed maar vergden teveel tijd en kosten. In 2013 heeft hij daarom het roer omgegooid en is hij gestart met het fokkerijconcept ProCROSS. Kees is tevreden over de resultaten. De 305 dagen productie van de 106 melkkoeien die met de robot worden gemolken is 12.040 kg melk met 4.07 vet en 3.51 eiwit met een bsk van 58.4. Tijdens de laatste mpr controle produceerden de koeien per dag gem. 40.1 kg melk met 4.32 vet en 3.56 eiwit. (bron CRV, 28-12-2017).

De open dag is niet onopgemerkt gebleven bij de pers. Lees hier het artikel van Nieuwe Oogst.

Klik hier voor het hele verhaal van Van Wezel.

Viking Jersey Dag

Interessante presentaties en bedrijfsbezichtigingen voerden deze dag de boventoon. Dhr. Peter Larsson (van Viking Genetics)  vertelde de ruim 130 toehoorders alles wat ze moeten weten over Viking Jerseys. En de presentatie van Dhr. Jan-Willem van Beek (Alfa accountants en adviseurs) was iedereen op de hoogte van de mogelijkheden van Viking Jerseys binnen de fosfaatwetgeving. 

Het middagdeel stond in het teken van bedrijfsbezoeken. De familie Uilen en Niens lieten hun gekruiste en zuivere VikingJerseys zien. Melkvee was bij de familie Uilen aanwezig om te filmen. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Bijeenkomsten Melkveebedrijf Wijnhout

Dat er iedere eerste woensdag van de maand een bijeenkomst bij Melkveebedrijf Wijnhout is, dat is inmiddels geen nieuws meer. Inmiddels hebben we er weer twee achter de rug en liggen er nog heel wat in het verschiet.

Na eerst een korte presentatie over het fokkerijconcept ProCROSS deelt Wim Wijnhout zijn ervaringen met de bezoekers. Wim heeft zowel zuivere Holsteins (Insire programma) als ProCROSS Koeien op zijn bedrijf. Hierdoor kan hij een duidelijk beeld van de verschillen geven. Wat opvalt is dat zijn ProCROSS koeien veel vruchtbaarder zijn, hoog productief en in goede conditie. Bovendien heeft hij weinig uitval onder zijn ProCROSS koeien.

Na deze presentaties wordt een lunch aangeboden en hebben de bezoekers vervolgens de gelegenheid om het bedrijf en de koeien te bezichtigen.

De eerstvolgende bijeenkomst wordt georganiseerd op woensdag 7 maart a.s. Uiteraard bent u welkom. Laat het ons van te voren even weten via de mail (info@k-l.nl) of telefonisch (0572-394778), i.v.m. de lunch.

Onlangs hebben we een groep veehouders uit Friesland mogen ontvangen bij Wijnhout. Deze groep is uitgenodigd door KI organisatie Reproplus. De fokkerijvisie van Reproplus ligt in dezelfde lijn als die van K&L. We streven naar een gezonde, vruchtbare, goed produceerbare koe die lang mee gaat en arbeidsplezier geeft. Het fokkerijconcept ProCROSS zorgt voor maximale heterosis en inteelt is verleden tijd, waardoor de kalversterfte afneemt.

         

De leerlingen van Landstede Beroepsopleidingen Salland zijn ook bij de Fam. Wijnhout geweest. Net als de groep veehouders van Reproplus, waren ook deze studenten verrast over de ProCROSS resultaten.

          

De komende tijd mogen we nog meer groepen verwelkomen. Zo ontvangen we nog een studiegroep uit Hengelo, Sleen, Lijmers en Dongen. Er komt zelfs nog een groep dierenarts-studenten uit België.

U bent van harte welkom

Alle belangstellenden nogmaals bedankt voor de getoonde interesse. En voor alle nieuwsgierigen die nog niet in de gelegenheid zijn geweest om te komen: komend seizoen staan er weer vele open dagen en bijeenkomsten op de planning. Houdt onze website en Facebook hiervoor in de gaten. Organiseert u zelf een bijeenkomst (bijv. voor een fokstudieclub of een opleiding) en bent u op zoek naar een spreker? Neem gerust contact met ons op. Discussie, inspiratie en gezelligheid gegarandeerd! Stuur een mail naar info@k-l.nl of bel ons via 0572-394778.

Geplaatst op maandag 19 februari 2018