ProCROSS vaars is met 140 LW al haar Holstein collega's de baas

ProCROSS vaars is met 140 LW al haar Holstein collega's de baas

De afgelopen NRM was weer een mooi koeienfeest met veel belangstelling. Daar mag de organisatie trots op zijn. De showkoeien maakten indruk en werden door trotse Holstein liefhebbers gepresenteerd.

 

Hoogste productie van een ProCROSS vaars

 

Holstein melkveehouder Frans-Jan ter Beek kwam tijdens de NRM vol trots melden dat zijn hoogst producerende vaars een ProCROSS fokproduct is (50% MB-50%HF). Met een lactiewaarde van 140 is ze al haar Holstein collega's in de stal de baas. Ze heeft een laag celgetal en inmiddels is ze weer drachtig met één rietje.

 

Foto: melkveehouder Frans-Jan ter Beek

 

Wat zegt Frans-Jan zelf over deze top ProCROSS vaars? "Deze Triomphe dochter is onze eerste Montbéliarde. Ze komt weliswaar uit de familie van show vedette Blackrose! Ik stond altijd sceptisch tegenover inkruisen. Voor mijn verjaardag kreeg ik van Kees Boon (een jarenlange ProCROSS gebruiker) een paar rietjes Triomphe. Ik had niet verwacht dat hier zo'n beste vaars uit voort kon komen. Ze kalfde af op 1.09, staat 140 LW, is op Holsteinbasis gekeurd met AB 85 en is na één inseminatie alweer drachtig. Op haar top gaf ze bijna 40 liter per dag. Verder is ze plezierig in de omgang en geeft ze op een grasrantsoen gemakkelijk melk.

 

Ook hier zien we terug wat de Amerikaanse melkveehouder Ben Anderson zegt: "Holstein for the show, ProCROSS for the money". Benieuwd naar zijn resultaten? Klik dan hier.  

 


 

Geplaatst op maandag 3 juli 2017