Veelbelovende resultaten en een simpele fokkerij

Veelbelovende resultaten en een simpele fokkerij

Op het melkveebedrijf van de familie Zemmelink (Lemelerveld) zijn de eerste ProCROSS resultaten bekend. Deze delen wij graag met u. Daarom bent u, namens de familie Zemmelink en K&L, van harte welkom voor een bedrijfsbezoek op 30 juni a.s. 

Henk Zemmelink (op bovenstaande foto): “ons streven is een koe die gezond en zonder trammelant produceert. Gezonde koeien worden ouder en dat zorgt voor een lager vervangingspercentage. Op ons bedrijf zagen we de inteelt binnen de zuivere fokkerij toenemen. Met ProCROSS is dat verleden tijd.” 

Veelbelovende resultaten

Het valt op dat de ProCROSS dieren meer kg vet en eiwit produceren dan de zuivere Holsteins. Ook houden ze de conditie beter vast en worden ze weer vlot drachtig. 

Momenteel worden er 19 dochters van de Montbéliarde fokstier Crasat gemolken met een gem. lactatie waarde van 110. 

Simpele fokkerij

De familie Zemmelink gebruikt maar 1 stier per ras. Voor Montbéliarde is dit Crasat en voor VikingRED is dit VR Vimo. De koeien worden met de robot gemolken en de ProCROSS koeien lopen prima op de robot. 

Productie (rjg, 191 koeien)
Kg melk 10.468
% vet 4,32
% eiwit 3,68
Gem. celgetal ProCROSS vaarzen 55,7

 

 

U bent van harte welkom

Op woensdagavond 30 juni a.s. zien wij u graag om 20.15 uur tegemoet bij Melkveebedrijf Zemmelink (adres: Dijkweg 5, 8152 DT, Lemelerveld). 

Deze avond worden de resultaten met u besproken en deelt melkveehouder Zemmelink zijn persoonlijke ProCROSS ervaringen met u. Uiteraard krijgt u ook ruim de gelegenheid om de koeien te bekijken. Rond 22.00 uur wordt de avond met een drankje afgesloten.

Deelname is kosteloos. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact op met Arnold Kuijt of Hein Blikman (K&L Fokkerij-Specialisten, contactgegevens onderaan dit bericht).

Het spreekt voor zich dat wij deze avond de geldende corona maatregelen in acht nemen. 

Graag tot dan!

Arnold: tel. 06 - 22 91 53 47 / email: arnold@k-l.nl
Hein: tel: 06 - 54 90 04 17 / email: hein@k-l.nl

Geplaatst op maandag 28 juni 2021