Studenten onder de indruk van ProCROSS bedrijf Voets in Schijndel

Studenten onder de indruk van ProCROSS bedrijf Voets in Schijndel

"Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!"

Dat ging zeker op voor de veehouderij leerlingen van Helicon te Boxtel. Deze groep heeft gisteren samen met K&L fokkerij-adviseur Tom Korsten, een bezoek gebracht aan het ProCROSS melkveebedrijf van Stijn Voets in Schijndel. 
De leerlingen waren vooral positief verrast over de hoge productie van de ProCROSS dieren in combinatie met de passende bespiering. Ook zagen zij dat de vruchtbaarheid en weerstand van de ProCROSS koeien van Stijn van een prima niveau zijn.

99 levend geboren kalfjes

Een bijzonder feit is dat er 99 ProCROSS kalfjes op rij levend zijn geboren en ook in leven zijn gebleven. Het positieve hererosis effect is hier duidelijk zichtbaar. Tevens zorgt het fokkerijconcept ProCROSS ervoor dat er geen negatieve invloed van inteelt meer is.

Momenteel produceren de ProCROSS koeien ruim 32 kg melk per dag (2x melken) met een bsk van 47, op een lage kosten rantsoen en met weidegang.

Op onderstaande foto een 5e kalfs ProCROSS G2 koe: 50% VikingRed, 25% Montbéliarde en 25% Holstein. Ze maakte veel indruk op de leerlingen. In onderstaande tabel zijn haar productiecijfers weergegeven.

5e lactatie, 305 dagen
Kg. melk 10.095
% Vet 5,36
% Eiwit 4,10
celgetal 53
Dgn TKT 364

 

Wilt u ook graag een ProCROSS melkveebedrijf bezoeken? Wij organiseren regelmatig dergelijke bijeenkomsten voor opleidingen, studieclubs e.d. Stuur een mail naar info@k-l.nl of bel ons via 0572-394778.

Meer informatie over ProCROSS vindt u hier.

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2018