Graag stel ik mij even aan u voor...

Graag stel ik mij even aan u voor...

Mijn naam is Douwe Schaafsma en ik ben een boerenzoon uit Friesland. Sindskort ben ik werkzaam bij K&L als Fokkerij-Adviseur in Friesland en Noord-Holland.

Thuis in De Falom hebben wij een melkveebedrijf. Doordat wij hier al lange tijd met meerdere rassen kruisen ken ik de voordelen die heterosis met zich meebrengt maar al te goed. Het fokkerij-concept ProCROSS spreekt mij dan ook enorm aan en ik heb er ontzettend veel zin in om dit fokkerij-concept samen met u als veehouder optimaal in te gaan zetten.

Inmiddels heb ik de eerste werkweken achter de rug. Tijdens deze inwerkperiode heb ik o.a. een bezoek mogen brengen aan het melkveebedrijf van de familie Pennings in Meddo.

Op dit hoogproductieve ProCROSS bedrijf worden momenteel 10 dochters van de inmiddels 16-jarige Montbéliarde stier Triomphe gemolken. De gem. LW van deze koeien is 107.

Nu zeggen ze dat toeval niet bestaat maar laat nou uitgerekend een van deze Triomphe dochters ook de naam Douwe dragen. In ieder geval voldoende reden voor een fotomoment met mijn naamgenote (zie foto bovenaan dit bericht).

Triomphe dochter Douwe is in haar 1e lijst in 305 dagen voorspeld op ruim 11.000 kg melk. Zij is absoluut het bewijs dat de dochters van de 16- jarige Triomphe over veel productiecapaciteit beschikken.

Graag tot ziens.

Douwe Schaafsma

Geplaatst op dinsdag 28 augustus 2018