K&L domineert de toplijsten

K&L domineert de toplijsten

Vandaag publiceerde de NVO de door haar berekende aanhoudingscijfers. De hoogste stieren geven dochters die het langste bij de melkveehouders blijven. Voor veel veehouders is dit het belangrijkste fokdoel. Deze dochters hebben immers minder opfokkosten en gezondheidsproblemen. De vruchtbaarheid is nog altijd de belangrijkste reden van afvoer. Fokwaardes zijn voor van alles gecorrigeerd en hebben vaak een beperkte betrouwbaarheid. De NVO lijst geeft een uitstekend inzicht in de levensduur van de koeien. U kunt de lijst links-bovenaan deze pagina downloaden (Publicatie Aanhouding apr22 NVO).

K&L domineert de toplijsten

Niet alleen hebben we al een paar jaar de nr. 1 Holstein stier van Nederland. Op de NVO lijst staan we ook al langer dan 1 jaar op nummer 1.

  • In de top 10 heeft K&L 40% van de stieren
  • In de top 25 heeft K&L 36% van de stieren
  • K&L heeft 3 x zoveel stieren in de top 25 dan de Nr. 2 KI organisatie
  • 50% van alle stieren in de top 25 zijn van ander melkvee ras dan Holstein
  • In de onderste regionen van de lijsten staan geen K&L stieren

Onze concepten ProCROSS en VikingJersey bewijzen keer op keer dat ze niet alleen zeer productief zijn maar ook dat deze productie te combineren is met een langere levensduur.

Bent u toe aan een andere koe?

Wilt u meer informatie hoe op een eenvoudige en echt effectieve manier  een productieve en duurzame koe te fokken, neem dan contact met ons op.

Geplaatst op donderdag 28 april 2022