Beste ProCROSS Bedrijf, en de winnaar is...

Beste ProCROSS Bedrijf, en de winnaar is...

Vorige week vond de ProCROSS Summit plaats. Een onderdeel van dit programma was de verkiezing van het Beste ProCROSS Bedrijf. Voorafgaand aan de Summit zijn er drie ProCROSS bedrijven geselecteerd. Tijdens de Summit zijn deze bedrijven gepresenteerd, waarna de bezoekers vervolgens hun stem konden uitbrengen op een van deze drie bedrijven. De volgende drie bedrijven maakten kans op de titel: melkveebedrijf Wijgerde (Stevensbeek), melkveebedrijf Schep (Langerak) en melkveebedrijf van Wezel (Roosendaal, bovenstaande foto).

Melkveebedrijf van Wezel: officiële winnaar met 45,3% van de stemmen

Dat het een close finish was tussen Melkveebedrijf Schep en Melkveebedrijf van Wezel bleek wel uit de reacties van het stempubliek. Een golf van verbazing ging namelijk door de zaal toen de uitslag op het scherm tevoorschijn kwam. De uitslag lag ontzettend dicht bij elkaar (45,3% voor van Wezel en 43,2% voor Schep). Ter plekke is dan ook besloten om beide bedrijven een prijs te overhandigen.

 
Uitslag verkiezing :Beste ProCROSS Bedrijf"                          Prijswinnaars Kees van Wezel (l) en Wim Schep (r) 

Over melkveebedrijf van Wezel

De familie van Wezel maakt bewuste keuzes in de bedrijfsvoering en is actief bezig om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Het fokkerijconcept ProCROSS is daar een onderdeel van.

Kees van Wezel vertelt het volgende: "op ons bedrijf liep ik vast met de zuivere Holstein fokkerij. De vruchtbaarheid werd slechter en de weerstand van de koeien minder. Wat ik om me heen zie is dat bijv. in de varkenshouderij maar ook bij gras en maiszaden het gebruik van meerdere rassen betere resultaten geeft dan de zuivere fokkerij. De uitstekende resultaten van de ProCROSS koeien op ons bedrijf bevestigen dat we met ProCROSS de juiste koeien voor ons bedrijf fokken. Veel veehouders zijn bang dat de productie van de ProCROSS koeien minder wordt. Het tegendeel is waar. Bij ons zien we namelijk dat de productie zelfs nog wat gestegen is en dat we veel minder gedwongen afvoer hebben.

Aantal koeien 114
Kg melk 12.570
% vet 4,08
% eiwit 3,55
NO 3.174

 

  LW TKT
100% HF 97 397
ProCROSS 104 374

 

  

Familie van Wezel, van harte gefeliciteerd met dit resultaat en heel veel succes gewenst voor de toekomst.

Geplaatst op maandag 8 juli 2019