Levensduurtoppers: 6 K&L stieren in de top 12

Levensduurtoppers: 6 K&L stieren in de top 12

Bovenstaande foto: GoldenCross, VikingHolstein x VikingJersey x VikingRED.

Levensduur is een belangrijk thema in de melkveehouderij. Ondanks het feit dat we al jarenlang op levensduur fokken, d.m.v. de fokwaarde levensduur, lukt het nog niet echt om de levensduur van de Nederlandse koe duidelijk te verbeteren. Een betrouwbaarder cijfer is de werkelijke levensduur-vererving van een stier o.b.v. zijn Nederlandse dochters.

6 K&L stieren in de top 12
Wanneer we naar de 12 best verervende werkelijke levensduur stieren kijken dan zijn we best trots dat er 6 K&L stieren in de top staan. Wat het extra bijzonder maakt, is dat ze allemaal van een ander ras zijn dan Holstein. Zie het volgende rijtje:

  • Nr. 1 "Pell-Pers": VikingRED
  • Nr. 2 "DJ Jante": Viking Jersey
  • Nr. 3 "Jason": Viking Jersey
  • Nr. 10 "VR Gibson": VikingRED
  • Nr. 11 "VJ Link": Viking Jersey
  • Nr. 12 "DJ Zuma": Viking Jersey

De lijst wordt gepubliceerd door de NVO. Bekijk hier de volledige lijst.

DJ Zuma is inmiddels 18 jaar oud en draait nog steeds mee in de top voor werkelijke levensduur. Op onderstaande foto ziet u een dochter van DJ Zuma.

Het fokkerijconcept GoldenCross maakt gebruik van de rassen VikingRED, Viking Jersey en Viking Holstein (zie onderstaande afbeelding).  GoldenCross koeien zijn middelgroot, zeer efficiënt en produceren lang en probleemloos. Inteelt is verleden tijd en heterosis de bonus. 

 


 

Bent u toe aan een andere koe? Laat gratis uw saldo berekenen
Heeft u uitdagingen op het gebied van levensduur, arbeidsgemak, voerefficiëntie, kalvervitaliteit, vruchtbaarheid of flexibel produceren? Dan bent u toe aan een andere koe. Wij helpen u graag verder in dit proces. Met de K&L saldoberekenaar brengen we uw huidige bedrijfssituatie en de effecten van omschakeling snel in kaart.

Met het saldoberekeningsmodel vergelijken we uw uitgangssituatie met uw nieuwe veestapel. Dit kunnen Viking Jerseys, ProCROSS of GoldenCross koeien zijn. Weet u dat het rekenmodel zelfs vaak door accountants en banken wordt gebruikt, als basis om de verandering financieel te onderbouwen? Veel boeren zijn u voorgegaan en profiteren nu van de betere resultaten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Geplaatst op donderdag 15 september 2022