K&L sluit 2019 af met sterke groeicijfers

K&L sluit 2019 af met sterke groeicijfers

Blijkbaar slaan onze concepten ProCROSS en VikingJersey goed aan. Voor het vijfde jaar op rij wisten wij ons marktaandeel te vergroten. De totale markt voor inseminatie nam vorig jaar rond de 5% af. De afzet van K&L sperma groeide met 10%.  In 2019 stapten 150 melkveehouders over naar K&L. De meesten deden dat omdat ze bij de buurman de gunstige resultaten van de K&L fokkerij concepten zagen. ProCROSS wordt sinds 2014 als meer winstgevende fokkerijstrategie door K&L gevoerd.

Walter Liebregts van K&L is tevreden en dankbaar over de goede cijfers. “Ondanks dat melkveehouders weinig risico’s lopen om over te schakelen naar onze concepten vinden ze het toch vaak een flinke stap. Gelukkig kunnen we steeds meer praktijkvoorbeelden laten zien bij veehouders die nu jaren ervaring hebben met ProCROSS. Deze boeren zijn onze beste reclame. Het is mooi om te zien dat ze er beter mee boeren dan toen ze nog zuivere Holsteins hadden”.

Naast ProCROSS is er ook een goede toekomst voor de VikingJerseys. Dit ras heeft het minste voer nodig om rijke melk te produceren.  Het K&L team bedankt haar klanten voor het vertrouwen.

Geplaatst op dinsdag 14 januari 2020