Eerste NL ProCROSS G2 koe passeert grens van 100.000 kg melk

Eerste NL ProCROSS G2 koe passeert grens van 100.000 kg melk

Met trots laten wij weten dat de eerste Nederlandse ProCROSS koe de grens van 100.000 kg melk heeft gepasseerd. Dora 103 (op bovenstaande foto) mag met deze eer strijken. Melkveehouder Wim Schep (Langerak) is de eigenaar van deze ProCROSS G2 koe (50% VikingRED, 25% Montbéliarde-25% Holstein).  

De vader van Dora 103 is is de VikingRED stier R. David. Deze levensduur vererver heeft jarenlang de Nederlandse lijst aangevoerd van dochtergeteste stieren op basis van levensduurproductie bij afvoer.

Melkveebedrijf Schep 100% ProCROSS
In het boekjaar 2018-2019 bereikte de melkveestapel van Schep een torenhoge levensproductie bij afvoer van 69.804 kg melk. Alle reden om deze familie een eervolle vermelding te geven tijdens ProCROSS Summit van 2019. 

Wim Schep: "De eerste resultaten van de R. David dochters vielen tegen. Later kwamen er andere dochters aan de melk met veel betere gehaltes. Ik ben deze stier toen weer volop gaan gebruiken en heb daar beslist geen spijt van gehad. De dochters zijn zeer sterke koeien, die veel melk geven en ook nog lang meegaan. Precies dit fokdoel stond mij 20 jaar geleden voor ogen toen ik begon met inkruisen. De eerste 10 jaar was het zoeken, uitproberen en resultaten afwachten. De laatste 10 jaar is het oogsten, vruchten plukken en genieten."
Wim Schep en zijn zoon. Pieter Koppelaar in het midden.

ProCROSS
VikingRED, Montbéliarde en Viking Holstein zijn de drie basisrassen van het fokkerijconcept ProCROSS. Deze rassen compenseren elkaars goede en slechte eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde in het kruisen te hanteren wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt uitgesloten.

Klik hier voor meer informatie over ProCROSS.

Fam. Schep, nogmaals gefeliciteerd met deze prestaties. In het kader hiervan heeft K&L Fokkerij Specialist Pieter Koppelaar inmiddels een taart overhandigd.  

 
 

 

Geplaatst op donderdag 27 februari 2020