Grote belangstelling voor ProCROSS inloopdag

Grote belangstelling voor ProCROSS inloopdag

Elke eerste woensdag van de maand bieden wij geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met het fokkerijconcept ProCROSS
In het kader hiervan hebben wij woensdag 6 september veel bezoekers mogen verwelkomen. Een enthousiaste groep veehouders die de dag als positief en laagdrempelig heeft ervaren.

       

Volop aandacht voor de ProCROSS presentatie 

Hoge productie bij de fam. Wijnhout

Eén van de onderdelen van het programma was een bedrijfsbezichtiging bij de familie Wijnhout in Wijhe. Acht jaar geleden is Wim Wijnhout begonnen met ProCROSS. Op dit bedrijf worden momenteel 186 koeien met drie robots gemolken. Het RJG is 11.019 kg melk; 4,27% vet en 3,60% eiwit. Het gemiddelde celgetal ligt op 54,6. Tijdens de laatste melkcontrole in september 2017 realiseerden de koeien van Wijnhout een bsk van 56.8.

 

In de stal bij de fam. Wijnhout

Veehouders onder de indruk van ProCROSS koeien

De bezoekers waren erg onder de indruk van de ProCROSS koeien van de familie Wijnhout. De aandacht ging hier in het bijzonder uit naar Leida 202. 

Productie Leida 202: 3e kalfs, 305 dagen
Kg melk 13.973
% Vet 4,04
% Eiwit 3,50
LW 110
TKT 360
Gem. celgetal 11

 

Leida 202

U bent van harte welkom

Bent u melkveehouder, lid van een studie- of fokclub of ben je agrarisch student? Dan is deze bijeenkomst zeker iets voor u. De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op 4 oktober a.s. U bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten. Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u zich hiervoor aanmelden? Stuur dan een email naar info@k-l.nl

 

Geplaatst op woensdag 6 september 2017