Geslaagde ProCROSS profieldag bij Schenk, Nieuwe Niedorp (NH)

Geslaagde ProCROSS profieldag bij Schenk, Nieuwe Niedorp (NH)
K&L heeft vandaag samen met de familie Schenk in Nieuwe Niedorp (NH) een ProCROSS profielmiddag georganiseerd. Menig veehouder uit de omgeving toonde belangstelling en was aanwezig. De veehouders waren onder de indruk van de kracht die de ProCROSS koeien uitstraalden en de prima uiers. Dat de productie en vruchtbaarheid van een goed niveau zijn laat onderstaande tabel zien.

De familie Schenk werkt al 8 jaar met het ProCROSS fokkerijconcept: een drieweg-kruising waarbij gebruik wordt gemaakt van de melkrijkste rassen Montébeliarde, Holstein en Viking Red.

Thomas Schenk heeft een duidelijke ondernemersvisie: 'Met een lage kostprijs wil ik een optimaal rendement behalen. Het werk moet prettig en zonder te veel problemen verlopen. De arbeidsbehoefte per koe is fors minder geworden en onze koeien zijn gezonder en vruchtbaarder geworden’, aldus Thomas.
'Met weinig krachtvoer en veel gras in het rantsoen wordt er 8.500 kg melk geproduceerd door de ProCROSS veestapel. Wat ons is beloofd is uitgekomen en ik ga tevreden verder op de ingeslagen weg'.
 
  TKT LW Gem.celgetal
100% HF (42 koeien) 420 98 182
G1 (MB x HF) (68 koeien) 388 103 128
G2 (VR x MB x HF) (13 koeien) 372 103 9

Thomas Schenk               


K&L bedankt de familie Schenk voor de gastvrijheid en de veehouders voor de getoonde belangstelling.


                  
Geplaatst op donderdag 12 november 2015