Fam. Groot Roessink verbaasd over ProCROSS resultaten

Fam. Groot Roessink verbaasd over ProCROSS resultaten

 

Hoest Meugeluk? Deze mooie achterhoekse uitspraak betekent 'hoe is het mogelijk?' Deze vraag kwam van de familie Groot Roessink-Harmsen uit Hengelo (gld). Ze zijn vol verbazing over de resultaten van de eerste twee ProCROSS vaarzen die op hun bedrijf in productie zijn. De vaarzen geven veel melk en kunnen zich gemakkelijk meten met hun Holstein collega's. Triomphe dochter Titiana 8 (op bovenstaande foto) is momenteel een topproducente.  De ProCROSS vaarzen zijn mooi van bouw, waarbij de prima balans in het lichaam en de passende bespiering opvallen.

Ton Groot Roessink is de mogelijke bedrijfsopvolger. Hij is momenteel bezig met zijn afstudeeropdracht over de gevolgen van de nieuwe fosfaatwet, bij Flynth te Lochem. Als geen ander weet Ton het belang te omschrijven van melkkoeien die lang en probleemloos produceren. Ton heeft zich goed verdiept in de voordelen van het fokkerijconcept ProCROSS met de melkrijkste rassen Holstein, Montbéliarde en VikingRED.

ProCROSS doelstelling

Een gemakkelijk te managen koe, die probleemloos 9500 kg melk produceert met hoge gehalten, vlot drachtig wordt en daardoor een hoge levensproductie bereikt. Dát is de doelstelling van Ton. Geen trammelant en arbeidsplezier zijn voor hem belangrijk, evenals de extra bonus voor heterosis en het uitsluiten van inteelt. ProCROSS wordt vanaf nu dan ook volledig toegepast.

Foto: vader Anton kan zich goed
vinden in de nieuwe fokkerijkoers.

Bij collega melkveehouder Dennis ten Have zagen Anton en Gerda Groot Roessink tijdens de open dag dag van vvb Silvolde mooie en efficiënte ProCROSS koeien. Dit heeft heeft hen aan het denken gezet en vervolgens doen besluiten over te gaan op het ProCROSS concept. Klik hier voor het artikel over Dennis ten Have

Productie Titiana8   (50%MB-50%HF)  v-Triomphe,1e lactatie 305 dagen
Kg melk 9144
LW 120
Gemm. celgetal 45

 

Team K&L wenst de familie Groot Roessink veel succes met hun bedrijf en met ProCROSS.

Geplaatst op maandag 17 juli 2017