Feikje 34 genomineerd voor ‘Beste ProCROSS Koe’

Feikje 34 genomineerd voor ‘Beste ProCROSS Koe’

Feikje 34, van Melkveebedrijf V. Kessel uit Mill, is een ProCROSS G3. Dit betekent dat ze 62,5% Holstein, 25% VikingRED en 12,5% Montbéliarde in haar heeft.

Ondanks haar lage Inet van -11 weet ze, mede door het heterosis effect, goed te produceren. In de volgende tabel is haar productie weergegeven.

2e lactatie, 305 dgn.
KG melk 10.919
% vet 4,67
% eiwit 3,71
LW 125
TKT (voorspeld) 340

 

Holstein; onmisbaar binnen ProCROSS              

Feikje 34 is een heel mooi voorbeeld van het feit dat Holstein een onmisbaar ras is binnen het fokkerijconcept ProCROSS. Ze is een sterke en mooi bespierde koe met een opperbeste productie. ProCROSS koeien hebben geen last van inteelt en ondervinden juist wel de voordelen van heterosis.

Doordat van inteelt geen sprake is, is Feikje 34 super vruchtbaar. Dat ze voor de derde keer op rij binnen een jaar afkalft zegt daarmee wel genoeg.

Op dit moment is ze drachtig van de 17 jaar oude top Montbéliarde fokstier Triomphe. En zo is de ProCROSS cirkel weer rond.

Verdient uw koe de titel ‘Beste ProCROSS Koe’?

Heeft u een ProCROSS koe (minimaal G2) die u wilt opgeven voor de verkiezing ‘Beste ProCROSS Koe’? Stuur dan een email naar info@k-l.nl of neem contact op met uw K&L Fokkerij-Specialist.

Geplaatst op dinsdag 4 juni 2019