ProCROSS dag in Frankrijk druk bezocht

ProCROSS dag in Frankrijk druk bezocht

Onder grote belangstelling vond dinsdag 20 november de ProCROSS open dag in Frankrijk plaats. Melkveehouders, studenten en andere belangstellenden waren deze dag welkom op het ProCROSS melkveebedrijf ‘GAEC de la Pouillerie’, in de buurt van Lille.

 

Melkveebedrijf ‘Geac de la Pouillerie’ kreeg teveel werk met de zuivere Holstein koeien. Tevens werd het steeds lastiger om inteelt te voorkomen. De melkveehouder zocht naar verbetering en ging zelf op onderzoek uit. Zijn zoektocht eindigde bij het fokkerijconcept ProCROSS, een driewegkruising met de melkrijkste rassen VikingRed, Montbéliarde en VikingHolstein. Tot op de dag van vandaag staat hij nog steeds achter deze keuze.

 

Gezonde en hoogproductieve ProCROSS koeien

De ProCROSS koeien worden met twee robots gemolken. Ze krijgen een energierijk rantsoen met veel mais en aardappelen voorgeschoteld, afkomstig van de akkerbouwtak van dit bedrijf. Momenteel produceren de ProCROSS koeien ruim 35 kg melk per dag.

Productie in 305 dgn.

Kg. melk 12.830
% vet 4,10
% eiwit 3,40
Dgn. TKT 366
Rietje per dracht (koeien) 1,5

 


ProCROSS G4 (HF x VR x MB x HF):
3e kalfs met ruim 15.000 kg melk in 305 dgn.

Van verplegen naar verzorgen

Het loopt goed en gemakkelijk met de ProCROSS koeien. De grootse winst is gemaakt met de betere vruchtbaarheid en het gemak waarmee de robuuste ProCROSS koeien produceren. "De koeien worden weer verzorgd en niet verpleegd en dat geeft meer arbeidsplezier", aldus een tevreden Franse ProCROSS veehouder.

Klik hier voor meer informatie over ProCROSS.

 

 

Geplaatst op woensdag 21 november 2018