ProCROSS internationaal ook steeds populairder

ProCROSS internationaal ook steeds populairder

Het fokkerijconcept ProCROSS, met de melkrijkste rassen Montbéliarde, VikingRed en Holstein, wordt ook internationaal steeds populairder.

 

Op de website van Viking Genetics is een artikel gepubliceerd over Melkveebedrijf Hoekstra in Amerika. Jaren geleden gestart met 300 Holstein koeien en inmiddels uitgegroeid tot een ProCROSS veestapel met meer dan 3000 koeien. De omschakeling van een Holstein veestapel naar een ProCROSS veestapel was noodzakelijk, aldus Hoekstra. In Amerika worden teveel koeien gedwongen afgevoerd omdat ze niet meer drachtig worden. Dit wordt o.a. veroorzaakt door de toename van inteelt. Met ProCROSS wordt inteelt opgelost en heterosis georganiseerd.

 

Lees hier het gehele artikel over Melkveebedrijf Hoekstra.

 

Helaas neemt ook in Nederland de levensduur van de melkkoeien niet toe. Dat het onderwerp levensduur actueel en belangrijk is kwam duidelijk naar voren tijdens het symposium over levensduur, wat deze maand georganiseerd werd in Heerenveen. De belangrijkste conclusie deze dag is dat geduld in de fokkerij wordt beloond en dat we dringend behoefte hebben aan outcross stieren.

 

In onderstaande grafiek ziet u het verloop van de inteelt in Europa door de jaren heen (bron: Interbull).   

 

 

Meer weten over ProCROSS? Klik dan hier.

 

 

Geplaatst op dinsdag 20 maart 2018