12.000 Liter melk met ProCROSS-koeien, hoe doe je dat?

12.000 Liter melk met ProCROSS-koeien, hoe doe je dat?

Het antwoord op deze vraag kunt u krijgen door een bezoek te brengen aan Melkveebedrijf Van Eck! De ProCROSS-koeien van de familie Van Eck (Everdingen) produceren namelijk ruim 41 kg melk per dag. De koeien worden met een automatisch melksysteem van Lely gemolken,  produceren gigantisch en zijn ontzettend gezond. Daarbij zijn in het afgelopen jaar alle (levend) geboren ProCROSS-kalveren in leven gebleven, 0% uitval dus. De kalveren beschikken over een enorme vitaliteit. Heterosis doet hier dus duidelijk zijn werk!

A.s. maandagavond 15 april opent het melkveebedrijf van K&L-fokkerij specialist Arie van Eck haar deuren. Alle geïnteresseerden zijn vanaf 20.15 uur welkom aan de Graaf Huibertlaan 13 te Everdingen om het bedrijf te komen bezichtigen en kennis op te doen. Dus kom gezellig langs!

Programma:

Arie van Eck zal van start gaan en u meenemen in zijn fokkerij- en bedrijfskeuzes. Aansluitend is gastspreker Ewoud Hazejager (adviseur & nutritionist) uitgenodigd om u meer te vertellen over hoe u met een goed rantsoen en de juiste middelen een hoge productie kunt bereiken.
Uiteraard mag een ronde door de nieuwe stal, met Lely A5-robots, niet ontbreken. De avond zal worden afgesloten met een hapje en een drankje.

Klik hier voor de uitnodiging

Aanmelden is niet nodig. We zien u graag a.s. maandagavond!

 

Geplaatst op dinsdag 9 april 2024