Maak kennis met ProCROSS en de voordelen van heterosis

Maak kennis met ProCROSS en de voordelen van heterosis

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert K&L een interessante lezing i.c.m. een bedrijfsbezoek. Bij het moderne melkveebedrijf van de familie Wijnhout (Wijhe) beschikt men over een royale ontvangstruimte voor ca. 30 personen. U bent hier van harte welkom om de resultaten van zijn fokkerij te komen bekijken.

Verschillen tussen Holstein en ProCROSS koeien aan u gepresenteerd

Bij de familie Wijnhout worden 180 koeien met drie robots gemolken. Het RJG is 11.019 kg melk met een gemiddelde van 4,27% vet en 3,60% eiwit. Acht jaar geleden is Wim Wijnhout begonnen met ProCROSS. Daarnaast zijn er Holstein-vaarzen in productie, geboren uit top-genomic-embryo's. Tijdens uw bezoek worden de duidelijke verschillen tussen Holstein en ProCROSS koeien aan u gepresenteerd.

Bovenstaande foto: Wim Wijnhout

Uitstekende resultaten met minimale kosten

Uw komst is te combineren met een bezoek aan het ProCROSS bedrijf van de familie Bloo (Raalte). Dit bedrijf bestaat voor 100% uit ProCROSS koeien. Van de 250 hoogst producerende bedrijven in Nederland hebben de koeien van Bloo de hoogste gemiddelde leeftijd.
Het melkveebedrijf van Paul Bloo is eenvoudig van opzet en is het bewijs dat met minimale kosten uitstekende resultaten worden behaald.

Bovenstaande foto: Paul Bloo

 

Nieuwsgierig? Dan is deze bijeenkomst iets voor u!

Bent u lid van een studie- of fokclub, melkveehouder of agrarisch student? Dan is deze bijeenkomst zeker interessant voor u. 
Klik hier voor meer informatie.


Direct aanmelden kan natuurlijk ook. Klik daarvoor hier.

 

 

Geplaatst op maandag 31 juli 2017