ProCROSS veestapel Fam. Schep in top hoogste levensproductie

ProCROSS veestapel Fam. Schep in top hoogste levensproductie

Melkveehouder Wim Schep te Langerak (ZH) maakt al vele jaren succesvol gebruik van het fokkerijconcept ProCROSS. De ProCROSS koeien realiseerden afgelopen jaar een levensproductie bij afvoer van gem. 61.892 kg melk met 4,18 vet en 3,66 eiwit. Hiermee staat de veestapel nu al in de top 6 voor hoogste levensproductie. En dat is opmerkelijk. In verhouding zijn er namelijk veel meer Holstein veestapels in Nederland. Een felicitatie waard voor ProCROSS pionier Wim Schep.

De gemiddelde leeftijd bij afvoer bedraagt op dit melkveebedrijf 9.00. Wim Schep zegt het volgende over zijn ProCROSS koeien: "Waar ik zelf heel erg tevreden over ben is het lage uitvals- of vervangingspercentage. Deze is vanaf 2010 gemiddeld 15%. En dat met een stal uit de beginjaren '70".

Momenteel zijn op dit melkveebedrijf de volgende stieren in gebruik:
 

Hummer (Montbéliarde):                                Fenton (VikingRed):                                       Jetset (Holstein):

    

De koe in werkpak op de volgende afbeelding, is een ProCROSS G3 (3e generatie): 62,5% Holstein (v-Atlantic), 25% VikingRed, 12,5% Montbéliarde.

De Fam.Schep streeft samen met K&L Fokkerij-adviseur Pieter
Koppelaar naar gezonde, productieve en duurzame koeien.

Over ProCROSS

ProCROSS is een driewegkruising met de melkrijkste rassen Holstein, Montbéliarde en VikingRed. Deze 3 rassen combineren en compenseren elkaars goede en slechte eigenschappen uitstekend. Bovendien resulteert het in de maximale heterosis. De combinatie van VikingRed, Montbéliarde en Holstein heeft zich bewezen als de meest winstgevende. 

ProCROSS toepassen is simpel. Uw Holstein koeien paart u met een 100% Montbéliarde stier. Uw Holstein pinken paart u met een 100% VikingRED stier. De nakomelingen uit deze combinaties paart u weer met het ontbrekende ras. Als de cirkel rond is paart u weer met Holstein en dan begint u weer opnieuw. Elke koe op uw bedrijf wordt haar leven lang met hetzelfde ras gepaard.

Nieuwsgiering naar het fokkerijconcept ProCROSS?

Wilt meer weten over ProCROSS? Klik dan hier voor meer informatie, of neem direct contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0572 - 39 4778 en per mail via info@k-l.nl.

 

Geplaatst op dinsdag 27 maart 2018