ProCROSS open dag bij melkveebedrijf Pijs-Bastiaansen

ProCROSS open dag bij melkveebedrijf Pijs-Bastiaansen

14 februari a.s.: ProCROSS open dag bij Melkveebedrijf Pijs-Bastiaansen (Etten Leur)
U bent van harte welkom!

In 2010 werden de koeien van Kees Pijs getroffen door een vorm van botulisme. Het bleek dat de zuivere Holstein koeien hier veel meer last van ondervonden dan de gekruiste dieren. Daarnaast zag Kees de vruchtbaarheid van zijn Holstein koeien achteruit gaan en de inteelt toenemen. Voldoende reden voor Kees om zich te verdiepen in de onderzoeksresultaten van verschillende kruisingsproeven.

Het roer om met ProCROSS

Na grondig onderzoek kwam het fokkerijconcept ProCROSS als meest winstgevende uit de bus. De betere vruchtbaarheid die ProCROSS met zich meebrengt en het feit dat inteelt verleden tijd is, zijn voor Kees doorslaggevende speerpunten geweest die hem hebben doen besluiten om de volgende generatie volgens dit concept te fokken.


Foto: Kees Pijs

Goede resultaten

De resultaten van de proCROSS koeien zijn prima. Zo is de vruchtbaarheid sterk verbeterd en zijn de melkproductie en gehalten gestegen. Tijdens de laatste MPR waren de gehalten zelfs 5,12% vet en 3,79% eiwit.

Aantal ProCROSS koeien 57
Kg melk 9.591
% Vet 4,55
% Eiwit 3,67
Gem. celgetal 80
Rietje per dracht koeien 1,5
Rietje per dracht pinken 1,3

 

Over Melkveebedrijf Pijs-Bastiaansen

Op dit melkveelbedrijf lopen de koeien in een vrijloopstal, worden ze met de robot gemolken en zijn de kalfjes vitaal en groeien ze snel. Een gedeelte van de melk wordt gebruikt om ijs van te maken. De verkoop van dit ambachtelijke ijs vindt plaats op hun eigen ijsboerderij 'Heidehoeve’.

U komt toch ook?

Donderdag 14 februari a.s. bent u van harte welkom om de resultaten van Melkveebedrijf Pijs-Bastiaansen te bekijken. Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:

13.15 uur: Ontvangst (adres: Melkveebedrijf Pijs, Hoge Bremberg 33, 4873 LD Etten Leur)

13.30 uur: Presentatie ‘ProCROSS past overal"

14.15 uur: Ervaringen van melkveehouder Kees Pijs

14.30 uur: Pauze met verloting

14.45 uur: Bezichtiging koeien en bedrijf

15.30 uur: Einde programma

Heeft u vragen over deze middag of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met Tom Korsten, K&L Fokkerij specialist, tel: 06 - 113 729 21, email: tom@k-l.nl. Of stuur een email naar info@k-l.nl.

 

 

Geplaatst op maandag 4 februari 2019