U kunt dit jaar nog één keer aansluiten. Meldt u aan...

U kunt dit jaar nog één keer aansluiten. Meldt u aan...

Onze maandelijkse bijeenkomsten bij Melkveebedrijf Wijnhout zijn alweer een tijdje in volle gang. We hebben hier dan ook alweer heel wat melkveehouders, studiegroepen, studenten en andere geïnteresseerden mogen verwelkomen. Een mooie gelegenheid om in een informele sfeer meer informatie te krijgen over het fokkerijconcept ProCROSS, waarbij een rondgang door de stal uiteraard niet ontbreekt en Melkveehouder Wim Wijnhout zelf aanwezig is om zijn praktijkervaringen te delen.

De favoriete koe van Wim Wijnhout is momenteel Leida 202 ( zie onderstaande foto). Zij is een ProCROSS G1 (50% Holstein - 50% Montbéliarde).


Leida 202

Leida 202 heeft vorig jaar gekalfd van een tweeling. Ook nu is ze weer drachtig van een tweeling. Ondanks dat heeft ze toch duidelijk een hele mooie lijst gemaakt: 

Leida 202: 4e lactatie, 305 dgn.
 Kg melk 14.732
% vet 4,36
% eiwit 3,52
LW 106

 

Een bijeenkomst bijwonen? Meldt u van te voren even aan.
Iedere eerste woensdag van de maand organiseren wij een bijeenkomst bij Melkveebedrijf Wijnhout (in Wijhe). De eerstvolgende staat daarmee gepland op woensdag 4 december a.s. U bent natuurlijk van harte welkom. Graag zien wij van te voren uw aanmelding tegemoet. Dit kan per mail via info@k-l.nl of per telefoon via 0572 - 39 4778. Het programma start om 11.00 uur en duurt tot ca. 14.00 uur. De lunch is hierbij inbegrepen.

Dicht in de buurt van Wijnhout is Melkveebedrijf Nijhof-Kloosterman gevestigd. Melkveehouder Arno Nijhof is ca. 9 jaar geleden gestart met ProCROSS. Klik hier voor voor zijn verhaal. Het is mogelijk om aansluitend aan de bijeenkomst bij Wijnhout een bezoek te brengen aan dit melkveebedrijf. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, laat het dan even weten bij uw aanmelding.

Graag tot ziens!

 

  

 

 

Geplaatst op donderdag 14 november 2019