Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd!

Zijn jullie van K&L niet trots dat er drie ProCROSS koeien genomineerd zijn voor de titel 'Beste Boeren Koe' van Nederland? Deze vraag werd ons afgelopen week vaak gesteld. Zeker zijn we trots, maar de credits komen vooral op naam van de melkveehouders die deze gezonde en productieve ProCROSS koeien gefokt hebben. Dat deze koeien de titel niet hebben gewonnen neemt niet weg dat ze van uitzonderlijke klasse zijn. Het geeft ook weer aan dat Holstein in combinatie met VikingRed en Montbéliarde, de ProCROSS driewegkruising, zeer productieve en gezonde koeien geeft. 

Familie Hoogendoorn-Mourik in Groot-Ammers

Pleuntje 172
Pleuntje 172 heeft de 4e prijs gewonnen met een speciale vermelding vanwege haar mooie balans in de lichaamsbouw!

Pleuntje 172 is een uitermate gezond producerende ProCROSS G1 koe. Zij heeft meer dan 100.000 kg melk geproduceerd en scoort in haar lopende lijst 130 LW. Pleuntje heeft nog nooit een verhoogd celgetal gehad en is vanaf haar vaarzenlijst altijd met 1 rietje drachtig geworden.


Pleuntje 172

Voor bewegende beelden van Pleuntje 172, klik hier. Bron Melkvee Magazine

Familie Ebbers-Eppink in Aalten

Klaartje 44
Wanneer een koe meer dan 41 kg melk per dag produceert over 6 lactaties, dan geeft dit aan dat ProCROSS koeien veel kg vet en eiwit kunnen produceren. Klaartje 41 produceerde in haar 4e lactatie in 305 dagen ruim 15.000 kg melk met 3,52% eiwit met een tkt van 377 dagen. Ze was de hoogst producerende koe tijdens de laatste NRM. Klaartje 44 gaat in recordtempo naar de 100.000 kg melk.


Klaartje 44

Voor bewegende beelden van Klaartje 44, klik hier. Bron: Melkvee Magazine

Familie Van der Meulen in Blijham

Ria Jonasdex 3
Wanneer een 6e kalfs koe in 305 dagen 14.397 kg melk produceert met 3,59% eiwit en een voorspelde tkt heeft van 366 dagen, dan mag je spreken van een voorbeeldkoe. Ook als fokkoe staat Ria Jonasdex 3 haar mannetje. Jocko dochter Ria Jonasdex 5 produceert in haar 4e lactatie in 305 dagen 16.310 kg melk, hiermee laat ze zien dat Holstein in de driewegkruising prima past. ProCROSS Holstein koeien zijn productief, vruchtbaar en hebben weerstand, dit komt mede omdat inteelt geen probleem meer is en heterosis de bonus.


Ria Jonasdex 3

Voor bewegende beelden van Ria Jonasdex 3, klik hier. Bron: Melkvee Magazine

Bovenstaande melkveehouders en alle andere melkveehouders die een koe in de finale hadden, gefeliciteerd met het mooie behaalde succes. Geniet van deze bijzondere koeien!

Team K&L

Geplaatst op donderdag 8 september 2016