VH Bernell, stabiel en betrouwbaar

VH Bernell, stabiel en betrouwbaar

Aan de top blijven is moeilijker dan aan de top komen. VH Bernell is de uitzondering op deze regel. Met 7 indexdraaien en meer dan twee jaar de nr. 1 van Nederland levert hij een ongekende en ongeëvenaarde prestatie.

Opnieuw is de NVI formule aangepast. Toch weet VH Bernell op basis van zijn Nederlandse dochters, samen met Solution van KI Kampen, de nr. 1 positie dochtergeteste stieren vast te houden. Voor KI Kampen, VikingGenetics en K&L een felicitatie waard.

Dochters van VH Bernell produceren veel en zijn gezond. Ze zijn normaal van hoogtemaat en vallen op door niet op te vallen. Op bovenstaande foto staat een VH Bernell dochter.

VH Bahrain
Ook de perfect gebouwde stier VH Bahrain (aAa 561) geeft dochters die in balans zijn en veel produceren, met behoud van goede % vet en eiwit. VH Bahrain stijgt voor zowel Inet als NVI en zijn populariteit neemt toe door de Nederlandse dochters die naar volle tevredenheid in productie zijn.

 
VH Bahrain


Nederlandse VH Bahrain dochter

VH Ramsey
De compleet verervende pinkenstier VH Ramsey stijgt ook deze indexdraai naar een hoger niveau. VH Ramsey is momenteel één van de meest gevraagde stieren in Nederland. VH Ramsey is een prima bevruchter. Zijn dochters zijn middelgroot en beschikken over een uitstekende gezondheid waardoor ze gemakkelijk oud worden. In Denemarken zijn meer dan 1.000 dochters in productie. Daar heeft hij opvallende scores voor de volgende kenmerken:

Levensduur 118
Klauwgezondheid 113
Uiergezondheid 115
NTM 16
Borstbreedte 117
Benen 110

 

Op de volgende video een Nederlandse VH Ramsey dochter. Zij is 40 dagen aan de melk en geeft 41 kg melk.
Moeder van VH Ramsey

Bovenstaande VikingHolstein stieren geven de kracht van het VikingGenetics fokkerijprogramma aan. Samen met de twee andere melkrijkste rassen, Montbéliarde en VikingRED, vormt VikingHolstein de basis voor het fokkerijconcept ProCROSS.

Wilt u graag meer weten over ProCROSS of onze VikingHolstein stieren? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op donderdag 7 april 2022